Svenskerne elsker podcasts

Så hurtigt lader iPhone 13

(Foto: BGR)

Det er ikke en nyhed, at Apple holder egenskaber og kvaliteter hemmelige ved sine nye produkter. Entusiaster opdager ofte små skjulte ting, som Apple ikke har åbnet for. Måske for at vente til næste år.

I forbindelse med de nye iPhone 13 telefoner er hemmeligheden tilsyneladende, at deres batterier kan lade hurtigere op, end Apple lover.

I alle fire nye iPhone 13 modeller større end på forgængeren. Derfor er telefonerne også en smule tykkere end iPhone 12 – 0,25 mm for at være præcis.

Samtidig kan alle iPhone 13 telefoner køre længere på en opladning end nogen tidligere Apple mobil. Det i sig selv er en stor nyhed for mange iPhones.

Mens konkollegerne fra Android lejren år for år har øget lade-hastigheden på deres nye smartphones, har Apple holdt sig diskret tilbage. iPhone brugere har fået trådløs Qi opladning – og det må være nok.

Da Apple stoppede med at lægge en oplader med gratis i forbindelse med iPhone 12, skete det med meddelelsen om, at kunden da kunne betale 150 kroner eller mere ekstra for at få en 20 watt oplader. Den ville gøre optankningen af en iPhone mærkbart hurtigere. Den normale lader kom ikke over beskedne 5 watt.

En ny video på nettet afslører nu, at især den store iPhone 13 Pro Max kan opnå betydeligt mere respektable lade-hastigheder.

Testeren fra ChargerLab har nemlig prøvekørt iPhone 13 med flere langt kraftigere ladeblokke fra Android telefoner.

Ifølge videoen kan man få 27 watt hastighed, hvis man parrer iPhone 13 Pro Max med en USB-C ladeblok på 30 watt. Til sammenligning opnår iPhone 12 Pro Max knap 22 watt.

De 27 watt ser ud til at være det maksimale, for hastigheden stiger ikke, når man kobler en 100 watt ladeblok på. Den kan en række af de nyeste Android mobiler til gengæld godt få glæde af.

Rent faktisk bør man også være forsigtig med det højere lade-tempo. De ekstra watt kan slide på batteriets levetid. Derfor er sandsynligheden ret stor for, at man skal bekoste en udskiftning med et nyt batteri, hvis man vil beholde sin smartphone i mere end to-tre år….

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Svenskerne elsker podcasts