Astro er Amazons robot

Technics går i ørerne

(Foto: Technics)

(Opdateret) Da japanske Panasonic genoplivede sit goe gamle Hi-Fi mærke Technics i 2014, var det udelukkende med high-end forstærkere, pladespillere og højttalere. Trådløse øretelefoner med Technics navnet på kom først i 2020.

Da øretelefoner er et af de hurtigst voksende produkt-områder for tiden, følger Technics nu op med to ekstra modeller. Begge med løftet om at levere den premium lydkvalitet, de japanske mærke er kendt for.

Forskellen på de to nye EAH-AZ60 og AZ40 er primært drivernes størrelse – det er de små højttaler-enheder i øretelefonerne. Desuden kommer den store 60’er model med en aktiv og hybrid støjreduktion, mens lillebror må klare sig med en passiv.

Begge øretelefoner har en bas-refleks-lignende konstruktion og en harmonizer chip, der fungerer som en signal processor. Driverne i EAH-AZ60 er på otte mm i diameter – på AZ40 på seks millimeter.

(Foto: Technics)

AZ40 kan køre 7,5 timer på en opladning og 25 timer, hvis man husker at lægge øretelefonerne i den medfølgende bæreæske, når de ikke er i brug.

AZ60 rummer både analog og digital støjreduktion. Samtidig kan nyheden arbejde med både AAC-lydkvalitet via Bluetooth 5.2 og high-end standarden LDAC.

Aktiv støjreduktion og LDAC trækker meget strøm, så AZ60 må nøjes med 4,5 timers spilletid, når de er tændt. Slukker man støjfiltret, øges driftstiden til 7,5 timer.

Heldigvis går det hurtigt at hælde ny energi på øretelefonerne igen. Ifølge Technics kan 15 minutter i bæreæsken give 90 minutters spilletid på AZ40 og 80 minutter på AZ60.

Den dyre udgave rummer en Natural tilstand, der er Technics’ navn for Transparency hos alle andre. Desuden er der en smart feature ved navn Attention Mode, der udelukkende lader toner slippe igennem filtret, der ligger i den menneskelige stemmes frekvens-område.

Begge øretelefoner kommer også med en teknologi, som Technics kalder JustMyVoice. Den bruger en kombination af mikrofoner og software til at fokusere på bærerens stemme under håndfri telefonkald. Det skal på samme tid reducere baggrunds-støj og fremhæve / tydeliggøre brugerens ord.

Som på andre øretelefoner i de lidt dyrere klasser kan man vælge mellem forskellige lydprofiler. Det sker enten ved at trykke på øreproppen eller bruge en app på mobilen.

Technics to øretelefon nyheder er desuden IPX4 godkendte mod vand og sved, så man godt kan have dem på under motion og fitness. Lægge dem direkte ud i regnvejr skal man dog nok ikke.

Technics EAH-AZ60 og AZ40 kommer på markedet i oktober til priser på henholdsvis 1.699 og 1.099 kroner….

(Foto: Technics)

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Astro er Amazons robot