Tastatur for minimalister

Grøn telefon kan nu 5G

(Foto: RQuandt / WinFuture)

Den hollandske Fairphone er ganske vist markedets grønneste smartphone, men dens smarte genbrugs-design har kostet på de tekniske evner.

Fairphone 3 OG 3+ vil skuffe de fleste mobil-entusiaster, medmindre de har udskiftet deres lyst til de seneste nye features med en klima-samvittighed og forståelsen af, at langt de fleste slet ikke har brug for alle de tekniske finesser, som deres telefon tilbyder.

Fairphone ser ud til at kompensere noget for de manglende præstationer i næste generation – Fairphone 4 – der netop er præsenteret.

Fairphone 4 kan først og fremmest arbejde med 5G, hvilket er et vigtigt argument for alle nye telefoner. Skærmen af LCD-typen vil desuden vokse til 6,3 tommer og kunne vise billeder i Full HD+ kvalitet.

Det unikke ved Fairphone fortsætter heldigvis. Telefonen er stadig den eneste mobil på markedet, der er opbygget i moduler, så den kan repareres og opgraderes nemt og smertefrit. Man behøver ikke at købe en ny mobil og smide den gamle bort, bare fordi man vil have et bedre kamera eller et nyt batteri.

(Foto: RQuandt / WinFuture)

Ifølge det tyske specialmedie “WinFuture” får Fairphone 4 for første gang et chassis i metal. Det gør telefonen mere stabil og solid, hvilket jo også er vigtigt, hvis mobilen skal holde i flere år end normalt.

Processoren bliver Qualcomms Snapdragon 750G. Den er fra 2020 og altså ikke helt up-to-date. Omvendt har den 5G og burde kunne følge med tiden i de næste fire-fem år.

Batteriet kan brugeren selv udskifte, hvilket efterhånden også er en sjældenhed i nye mobiler. Processor, hukommelses-chips, skærm og kameraer sidder på hver sit modul, der nemt kan tages ud og repareres eller udskiftes.

De første spion-fotos viser, at Fairphone 4 tilsyneladende får tre kameraer på ryggen. Det snyder dog lidt. Der er kun to – et hoved-objektiv på 48 megapixel med billed-stabilisator i hardware samt en makro-linse på formentlig 8 MP til næroptagelser. Det tredje hul på ryggen skal rumme en laser autofokus.

Fingeraftryks-skanneren er flyttet ind i tænd/sluk knappen, og Fairphone ser ud til at droppe sit klassiske hovedtelefonstik på 3,5 mm. Kun trådløs lytning bliver mulig, medmindre man kan nøjes med telefonens spinkle højttaler.

Fairphone 4  har officiel premiere på torsdag den 30. september. Priserne ventes at begynde ved 600 euro – ca. 4.500 kroner – i varianter med 128 eller 256 GB. Fairphone kan købes hos en række danske forhandlere….

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tastatur for minimalister