Hvor er det dyrest at bo?

Civi ligner en bestseller

(Foto: Xiaomi)

Man kunne tro, at Xiaomis nye Civi mobil var tegnet heroppe i Skandinavien. Designet er minimalistisk nordisk og rent. Telefonen meget tynd og let.

Civi markedsføres som “natural looking”. Målgruppen er unge og trendy mennesker, hvor mobilens selfie kamera, video-evner og coole fremtræden er det vigtigste.

Skærmen er en AMOLED type på 6,55 tommer og Full HD+ kvalitet med 2.400 gange 1.080 punkter. Opdaterings-hastigheden er hurtige 120 Hz, og displayet kan vise 1,07 milliarder farver. Det er mange flere, end det menneskelige øje kan skelne.

Skærmen har også 10 bit farve-dybde, kan arbejde med dynamiske HDR10+ billeder og fungerer fint med Dolby Vision. Med andre ord er displayet super-moderne.

Den lette og elegante fremtræden opnår Xiaomi bl.a. med meget tynde rammer om skærmen. I bunden er rammen kun 2,55 mm – det tyndeste på nogen Xiaomi telefon. At Civi så kun vejer 166 gram og måler 6,98 mm i tykkelse, understreger blot første-indtrykket.

(Foto: Xiaomi)

Alligevel er det lykkes for Xiaomi at presse et batteri på pæne 4.500 mAh ind i den nye Civi. Opladningen foregår med 55 watt, så telefonen kan fyldes op fra 0 til 100 procent på 45 minutter.

Som nævnt er selfie kameraet et af de argumenter, som Xiaomi fremhæver ved den nye smartphone. Det er på 32 megapixel og med egen autofokus. Mere interessant er dog den medfølgende selfie software:

Kameraet kan f.eks. arbejde med to soft light lamper og kan genkende ansigter på brøkdele af et sekund. Ansigternes hud og mimik analyseres, så telefonen automatisk leveres et smukkeseret og optimeret billede.

Xiaomi har indbygget en app til intelligent hudfarve optimering og 3D mikro-skulpturering. Dertil kommer en hud-fornyelses teknologi og såkaldt GAN generator, der bruger kunstig intelligens til at lære brugerens naturlige skønhed at kende – skriver Xiaomi.

På bagsiden af telefonen sidder tre kameraer med et hoved-objektiv på 64 megapizel, en ultra vidvinkel på 8 MP og en makro på 2 MP. Kameraet skal være let-betjent og har derfor fire standard indstillinger – portrait, sødt kæledyr, gourmet og mad samt flotte objekter / ting.

Xiaomi har også integreret en automatiseret funktion til video-optagelser. Laver man sine egne små tv-udsendelser til vlogging på YouTube eller TikTok, har man rådighed over 14 forskellige skabeloner. Det kunne f.eks. være gamle film, ferie, rejser, minder, action, nyheds-studie osv.

Hele herligheden styres af Qualcomms nyeste Snapdragon 778G processor med 5G. Den assisteres af en Adreno 642L grafikchip, der skal være op til 40 procent hurtigere end billed-motorer i andre smartphones i samme prisklasse.

Xiaomi markedsfører i første omgang Civi på det kinesiske marked, hvor den allerede er blevet en bestseller fra første dag. Alene i det store online varehus www.jd.com blev telefonen bestilt 200.000 gange på få timer.

Mon ikke også Civi dukker op i Europa og Danmark snart? Dens coole nye features vil uden tvivl også tiltale unge danskere. Det samme vil prisen:

I Kina skal Xiaomi Civi koste mellem 2.599 og 3.199 yuan. Direkte oversat svarer det til nogenlunde det samme i danske kroner. Dertil skal dog nok lægges vores høje danske moms….

(Foto: Xiaomi)

(Foto: Xiaomi)

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvor er det dyrest at bo?