Mobil kan tjekke vandets renhed

Realme vokser vildt

(Foto: GTNeo2 / Realme)

At Huawei er røget helt ud af listen over verdens største smartphone fabrikanter, er efterhånden en gammel historie.

Dér er det virkelig lykkes for Donald Trump at knække et af de allerstørste mobilmærker ved at udelukke det fra at kunne sælge i USA og udelukke det fra at kunne købe amerikanske chips og software som f.eks. Googles og Facebooks.

At kinesiske Xiaomi I mellemtiden har fortrængt Apple fra den globale andenplads i smartphones, har jeg skrevet adskillige gange her på Leifshows, så det er heller ikke en stor nyhed.

Det kunne det til gengæld være, hvad der sker lidt længere nede på den globale hitliste. Her er der dukket navne op, som vi næsten ikke kender i Danmark – og de vokser med forrygende hast.

Det gælder først og fremmest Realme, som i løbet af foråret og sommeren har kæmpet sig op til at være Kinas fjerde-største mobiltelefon mærket. Samtidig er Realme nu verdens nummer seks!

Beviset stammer fra det amerikanske analyse-firma Counterpoint Research, der har målt, at Realme solgte 15 millioner telefoner alene i april, maj og juni. Det svarer til en fremgang på 135,1 procent siden samme tidspunkt for et år siden.

(Grafik: Realme / Counterpoint)

Når man kigger på 5G telefoner alene, er Realme hoppet fra en global markedsandel på 8,8 procent i årets første kvartal til 15,9 procent i andet. I 5G er Realme lige nu verdens tredjestørste – kun Samsung og Apple er større.

Analytikerne fra Counterpoint vurderer, at Realme lige nu er verdens hurtigst voksende smartphone mærke. I Europa ligger Realme på femtepladsen.

Mærkeligt, at vi så ikke kender Realme på det mobil-glade danske marked. Og dog:

Realme har nemlig samme ejere, som det i Danmark vældigt populære OnePlus. Desuden ligger store mobilmærker som OPPO og Vivo i samme familie, der hedder BBK Electronics.

OnePlus i Danmark er selvfølgelig ikke interesseret i at blive kannibaliseret af et familie-medlem. Derfor fordeler BBK for tiden sine mærker i de forskellige europæiske lande, så de ikke ødelægger markedet alt for meget for hinanden.

Spørgsmålet er, om det lykkes på længere sigt at holde Realme, OPPO og Vivo væk fra officielle danske importer.

Realme har en ambition om at sælge 100 millioner mobile i 2023. Nogle af dem må sikkert gerne lande i danske hænder….

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mobil kan tjekke vandets renhed