Få Mona Lisa på dit tv

Fra elguitar til grammofon

(Foto: Fender)

Alle med interesse i rockmusik kender Fenders elguitarer. Stratocaster, Telecaster, Precision Bass osv har været brugt på utallige hits gennem de seneste 75 år.

De færreste er til gengæld klar over, at Leo Fender levede af at reparere radioer og grammofoner i sit eget lille værksted i Californien, før han begyndte at udvikle egne musik-instrumenter.

Det betød faktisk, at Fender byggede sin første egen pladespiller i 1945 – et år inden den første guitar med strøm på.

Nu vender Fender så tilbage til sit udgangspunkt og præsenterer sin næste grammofon 71 år efter. Fender x MoFi PrecisionDeck hedder det.

Nyheden er fremstillet i samarbejde med Hi-Fi entusiasterne fra Mobile Fidelity Electronics (MoFi), hvis prisbelønnede UltraDeck lægger motor og tonearm til den nye Fender grammofon.

Ingen kan være i tvivl om, at Fenders pladespiller er rendreet. (Foto: Fender)

Fender leverer selv det ydre design og det træ, pladespilleren er pakket ind i. Det er nemlig præcis det samme sump-asketræ som Fenders berømte Precision Bass.

Resultatet er en pladespiller, der ser rigtig flot ud i sit træfarvede kabinet i ægte træ. Den bygger så at sige bro mellem to legendariske audio mærker.

Fenders PrecisionDeck er naturligvis remtrukket, hvilket ses tydeligt. Den asynkrone AC motor kan rotere med 33,3 og 45 omdrejninger. Motoren sidder på sit eget chassis af stål, bronze og safit, der er isoleret fra resten af pladespilleren, så rystelser og vibrationer holdes effektivt ude.

Den 10-tommer lange Ultra Straight tonearm af aluminium har MoFi leveret. Det samme gælder den MasterTracker diamant pickup, som Fender pladespilleren leveres med som standard.

Fender spiller naturligvis på det comeback og den trend, som vinylplader oplever i disse år. Når Fender så kan bidrage med, at masser af den musik, der roterer på vinylen, er indspillet med firmaets elguitarer og guitar forstærkere, kan det vel svært blive meget bedre.

Desværre fremstiller Fender og MoFi kun tusind nummererede eksemplarer af grammofonen. De koster hver 3.495 dollars eller ca. 22.500 kroner….

www.fender.com

Den nye grammofon er bygget i samme asketræ som Fernders berømte basguuitar. (Foto: Fender)

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Få Mona Lisa på dit tv