Nu kommer IKEA’s gamer gear

Kan I se forskel?

(Foto: Apple)

Lige siden Apple lancerede sit Watch for godt seks år siden, har man stort set holdt fast i samme firkantede design, men for hver ny generation – vi er nu nået til nummer 7 – introduceret spændende features. Ting, der har været med til at definere begrebet smartwatches.

Samtidig har Apple Watch skabt en helt ny form for digitale ure, som sælges i langt større antal end samtlige tidsmålere fra den berømte schweiziske ur-industri tilsammen.

For præcis tre år siden kom Watch Series 4, hvor Apple for første gang pillede ved sit urs ydre design. Skærmen blev en smule størrelse, men ellers lignede Watch sig selv.

Forud for lanceringen af Apple Watch Series 7 forleden dag gik der intense rygter om, at Apple (omsider) ville præsentere et nyt design. Det var en and – eller i hvert fald langt hen ad vejen.

De synlige ændringer er små og subtile. Man skal kigge efter dem. Apple Watch ligner fortsat et Watch. Det er selvfølgelig trygt og sikkert, men også kedeligt for et så design- og tech-fikseret firma som Apple.

(Foto: Apple)

OK – det er korrekt, at displayene på Apple Watch 7 er vokset lidt – primært opnået ved at gøre rammerne omkring skærmen smallere. De fylder nu kun 1,7 millimeter – 40 procent mindre end på Watch Series 6.

Ifølge Apple taler vi om et 20 procent større skærm-areal, der bedst opdages, når man holder et gammelt og et nyt ur op ved siden af hinanden. Så ser man forskellen i Apples Always-On Retina display, der bl.a. er mere lysstærkt. Desuden er glasset nu buet, så det marcher med urkassens mere afrundede design.

Apples skærm er tilmed blevet bedre beskyttet. Glasset er ridsefast, og hele urkassen for første gang officielt vand- og støvsikkert.

Det opfylder således IP6X og WR50 specifikationerne, så man roligt kan bruge uret udendørs. Det er f.eks. vandtæt helt ned til 50 meter under vand.

Sammen med en 33 procent hurtigere ladetid er det de vigtigste nyheder i Apple Watch 7. Spilletiden pr. opladning – 18 timer – er den samme som hidtil.

(Foto: Apple)

Apple har heller ikke ulejliget sig med at opgradere til en stærkere processor, sådan som man lige har gjort på iPhone 13. Nye og praktiske sundheds-sensorer som f.eks. den længede ventede til blodsukker måling må vi også vente med til næste år.

Til gengæld er der kommet mindre nye software opdateringer som f.eks. en fald-detektor, der fungerer under sport, træning og fysisk arbejde.

Watch brugere vil få en ny kollektion af urremme at vælge imellem, og Apple pointerer, at ældre remme vil kunne bruges på Watch Series 7, selvom displayet er blevet større.

Apple Watch Series 7 kommer til salg senere på året i to størrelser – 41 og 45 mm – og i fem nye farver af urkassen i aluminium. Det er kulørerne Midnight, Starlight, Green, Blue og Red. Dertil kommer special-udgaver til Nike og Hermès med egne skærm-designs og urremme.

De danske priser på Apple Watch Series 7 er endnu ikke offentliggjort. I USA skal det nye ur kunne fås fra 399 dollars og opad. Det svarer til ca. 2.600 kroner….

(Foto: Apple)

(Foto: Apple)

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nu kommer IKEA’s gamer gear