Kan I se forskel?

Hjemmekontor en tikkende bombe

(Foto: Cottonbro / Pexels)

Corona pandemien tvang de fleste virksomheder og arbejdsgivere til at ændre deres organisationer på lyntid.

Lige pludseligt skulle de hjemme-arbejds-ordninger, som alle havde talt om, gennemføres her og nu. Ikke af lyst, men snarere nødvendighed.

Nu viser en ny rapport, at det nok er gået for stærkt mange steder. Virksomhedernes it-afdelinger er gået på kompromis med it-sikkerheden for at kunne nå at sætte hjemme-arbejdspladser op til så mange ansatte som muligt.

Ifølge den nye ”Wolf Security Rebellions & Rejections” rapport fra it-giganten HP har især virksomhedernes unge medarbejdere på mellem 18 og 24 år udgjort en trussel under Corona.

Ikke just heldigt i en periode, hvor cyberkriminaliteten er øget, og hackere selvfølgelig har opdaget, at de mange nye fjern-arbejdspladser har efterladt huller i sikkerheden.

Næsten alle it-afdelinger måtte gå på akkord med sikkerheden, da de på kort tid måtte indrette hjemme-arbejds-pladser til ansatte under Corona. (Foto: Gerd Altmann / Pixabay)

HP fremhæver, at de unge tit er frustrerede over, at it-sikkerheden kommer i vejen for deadlines, de gerne vil overholde.

Det er en udfordring, som virksomhedernes sikkerheds-ansvarlige og HR-afdelinger må løse for at sikre fremtidens arbejds-former med flere freelancere, digitale nomader og folk, som arbejder helt eller delvist fra deres private bolig.

”Hvis sikkerhed er for besværlig, finder folk hurtigt en vej udenom. Derfor skal sikkerheds-procedurer passe så fint som muligt ind i eksisterende arbejds-mønstre. Med diskret teknologi, der har indbygget sikkerhed og føles intuitiv og naturlig for brugeren, forklarer Ian Pratt. Han er Global Head of Security for Personal Systems hos HP.

Her er nogle af konklusionerne fra HP’s ”Wolf Security Rebellions & Rejections” rapport:

  • 76 procent af it-afdelingerne indrømmer, at sikkerhed ikke er blevet prioriteret under pandemien. 91 procent har følt sig nødsaget til at gå på kompromis med sikkerheden.
  • 83 procent af it-afdelingerne vurderer, at det øgede hjemmearbejde er blevet til en tikkende bombe for virksomhedens cyber-sikkerhed.
  • 48 procent af yngre medarbejdere (18-24 år) betragter sikkerhedsværktøjer som en hindring. Det har ført til, at næsten en tredjedel (31%) har forsøgt at omgå deres virksomheds sikkerheds-foranstaltninger for at få deres arbejde udført.
  • 48 procent af de adspurgte medarbejdere siger, at mange sikkerheds-foranstaltninger resulterer i meget spildtid. Tallet stiger til 64 print hos de 18- til 24-årige.
  • 54 procent af de unge er mere bekymrede for at overholde deadlines end at udsætte deres organisation for et sikkerhedsbrud.
  • 39 procent af de unge ansatte er usikre på, hvad deres virksomheds sikkerhedspolitik siger – eller ved ikke, om der overhovedet eksisterer en.

Den nye rapport fra HP Wolf Security kombinerer data fra en global YouGov online undersøgelse blandt 8.443 kontoransatte, der begyndte at arbejde hjemmefra under pandemien, og en global undersøgelse af 1.100 it-ansvarlige foretaget af Toluna….

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kan I se forskel?