Apples utrolige vej op

Marshall mere støjfri

(Foot: Marshall)

For et par år siden så man Marshalls hovedtelefoner og små Bluetooth højttalere her og der og alle vegne. Produkterne var cool designet og lød os i retning af de guitar forstærkere og scene-højttalere, der har gjort Marshall til et af verdens mest berømte audio-navne i rock-musik gennem næsten 60 år.

Så blev der ret tavst omkring Marshall, hvilket slet ikke ligner det amerikanske mærke, der plejer at kunne spille højt. Det var indtil i foråret, hvor Marshall omsider lancerede sine første trådløse øretelefoner. Langt senere end konkurrenterne på markedet.

Heldigvis er salget af Marshalls Mode II øretelefoner gået så godt, at de nu bliver udvidet med to nye modeller. En billigere og en dyrere, hvor sidstnævnte – Motif A.N.C – er mærkets nye flagskib med bl.a. aktiv støjreduktion (ANC),

Markedet for små øretelefoner er efterhånden overfyldt. Derfor er det vigtigt at designe sine ”earbuds”, så de skiller sig positivt ud fra mængden. Det er i hvert fald lykkes for Marshall, selvom jeg desværre endnu ikke kan fortælle, om det også er tilfældet med lydkvaliteten.

(Foot: Marshall)

De nye Marshall Minor III og Motif ANC fås f.eks. udelukkende i den barske sorte og nubrede farve, der kendes fra mærkets professionelle guitar forstærkere. Farven går naturligvis igen i den medfølgende bæreæske, der samtidig er pakket i kunstigt læder.

Meget typisk har Marshall også bygget bæreæsken, så den ligner en miniudgave af rock-musikernes gear. Øretelefonernes ”stamme” er desuden forsynet med et mønster, der skal minde om high-end lydkabler. Minor III modellen er sågar forgyldt, hvilket giver minder om den guld-belægning, man finder på professionelle jackstik. Perfekt illusion kan man vel sige.

Mange vil sikkert mene, at Marshall ligner et sæt mere rå AirPods Pro fra Apple. Lyden skal være tilpasset elektrisk musik med store drivere – højttaler-enheder – hele 60 mm i diameter på Motif modellen.. De skal kunne gengive toner fra 20 Hz til 20 kHz og levere en følsomhed på 106 dB ved 16 ohm. Det lyder, som om de kan spille meget højt.

Motif ANC er vandtæt efter IPX5 standarden og er designet, så øretelefonerne også kan bruges til sport. Der er som nævnt aktiv støjreduktion, som kan styres fra en knap på øreproppen, bæreæsken eller en app på mobilen.

(Foot: Marshall)

Motif kan sågar arbejde med Marshalls egen professionelle Bluetooth app, der giver brugeren detaljerede muligheder for at påvirke lydbillede og støjreduktionens styrke.

Motif skal kunne høre i 4,5 timer med ANC filtrene tændt. Husker man at lægge øretelefonerne i bæreæske, når de ikke er i brug, øges batteri levetiden til 20 timer. Bæreæsken selv kan fyldes op med ny energi trådløst.

Marshalls to nye trådløse øretelefoner kommer på markedet i løbet af september. På det amerikanske marked skal Minor III modellen koste 129 dollars og Motif A.N.C tilsvarende 199.

Jeg kender ikke de danske priser endnu, men direkte oversat vil det være henholdsvis ca. 850 og   1.300 kroner….

(Foot: Marshall)

(Foot: Marshall)

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Apples utrolige vej op