Tvivler på, om de er beskyttet nok

Fjernsyn på hele væggen

(Foto: LG)

(Opdateret) Jeg hører ret ofte folk brokke sig over, at tv-apparater simpelthen ikke kan blive store nok. Reservér hellere den ene væg i stuen alene til skærmen.

Vokseværket gik især amok fra omkring årtusinde-skiftet, hvor de nye digitale display typer afløste det traditionelle billedrør.

Dengang blev tv på 32 tommer betragtet som et stort møbel, da det afløste de vidt udbredte 26 tommers fjernsyn. Siden hoppede vi op på 40, 42, 50 og 65 tommer, hvor skærmen i dag helst skal være 85 tommer, hvis den skal se ud af noget.

Det er dog intet at tale om i sammenligning med det nye Extreme Home Cinema apparat, som den sydkoreanske tv-gigant LG netop har præsenteret.

Da nyheden kommer ii moduler,, kan man snildt bygge sig et 4K eller 8K tv i præcist den størrelse, man ønsker. (Foto: LG)

Det er at betragte som LG’s direkte svar på det meget omtalte The Wall tv fra ærkerivalen Samsung. Det vil sige en skærm på 325 tommer, der kan få selv Samsung til at rødme.

Med andre ord  skal man enten have en mindre hal til rådighed for at anbringe sit nye tv i eller bygge hele sit hus efter skærmen.

LG benytter den såkaldte Direct View LED teknologi (DVLED). Her styres og aktiverer en computer millioner af LED dioder – typisk mellem to og 33 millioner.

Modulerne kan sættes sammen som LEGO-klodser, således at LG-kunden frit kan skalene skærmens størrelse op og ned – eller for den sags skyld vælge andre formater end de gængse.

F.eks. kan man hoppe fra det velkendte 16:9 til det ”udstrakte” 32:9. En god idé, hvis man vil vise flere skærme ved siden af hinanden.

LG vil sælge sit nye ”super-luksus” tv i flere kvaliteter: Hvis man vil se 8K billedet i rigtig stort format, kan man lige så godt straks investere i udgaven med 33 millioner dioder.

LG er begyndt at tage ordrer på de første DVLED tv, men regn med en prisseddel på mindst 1,7 million dollars. Dertil skal så lægges løbende driftsudgifter til vedligeholdelse, garanti og forsikring på 30.000 dollars om året….

(Foto: LG)

(Foto: LG)

(Foto: LG)

 

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tvivler på, om de er beskyttet nok