Peberspray har kamera

På tirsdag kommer nye iPhones

(Foto: Apple)

Apples årlige iPhone opdatering er en af de vigtigste event datoer i moderne teknologi historie. Det gælder over det meste af verden, men måske i særlig grad i Danmark hvor fire af ti nye mobiler er en iPhone. Derfor er der rigtig mange, som venter med længsel på tirsdag den 14. september.

Apple har ganske vist ikke bekræftet officielt, at man vil lancere iPhone 13 på tirsdag, men datoen passer helt i hak med Apples traditioner. Bortset fra 2020, hvor iPhone 12 blev forsinket nogle uger på grund af Corona, er nye Apple telefoner altid kommet i midten af september.

Spørgsmålet er snarere, hvor mange nye iPhone modeller vi får at se. Fire eller fem.

De fleste forventer fire versioner 13 af de samme mobiler, vi kender i dag – iPhone, iPhone mini, iPhone Pro og iPhone Pro Max.

Nogle mener imidlertid også, at Apple vil præsentere en nye iPhone SE (2021). Den vil i givet fald blive Apples mindste og hidtil billigste 5G telefon.

Det kan dog også sagtens være, at Apple venter med iPhone SE i et par uger. Apple har nemlig flere lancerings-events på vej i september og oktober, hvor vi bl.a. får nye MacBooks, Apple Watches og AirPods øretelefoner at se. Nogle af dem kan dog også dukke op allerede på tirsdag.

iPhone 13 Pro ventes at kome i en stor version med 1 TB lager ombord. (Foto: Slashgear

Endelig kan det også være, at vi slet ikke bliver præsenteret for iPhone 13 om et par dage, men for iPhone 14. Tallet 13 bliver jo som bekendt opfattet som uheldigt i mange kulturer.

Al denne hemmeligheds-fuldhed er typisk Apple. Modsat  de fleste Android rivaler lader Apple ikke bevidst informationer om nye modeller sive ud i ugerne forud for en lancering.

Tværtimod satser Apple på at få masser af gratis foromtale med gætterier – og den taktik plejer at holde stik hver gang.

Med hensyn til design ventes de nye iPhones at ligge tæt på sidste års modeller. Apple iPhone 12 kom med et opfrisket udseende med mere firkantede hjørner i stil med iPhone 4 og 5. Dette nye design beholder Apple nok frem til 2022 eller 2023.

Vi kan håbe på, at Apple omsider gør sin ”notch” mindre fra i år. Det er den grimme bjælke øverst I skærmen, hvor selfie-kamera og sensorer sidder.

Android kameraerne har for længst ladet bjælken afløse af små borede huller eller ved i nogle tilfælde at anbringe selfie-skyderen under skærm-glasset.

Kun Pro modellerne ventes at få nye kameraer som f.eks. en mere lysstærk super vidfvinkel. (Foot: Gizchina)

Apple dropper dog næppe sin “notch” helt på iPhone 13. Det vil give udfordringer for Face ID ansigts-genkendelsen, og dem har Apple næppe løst før i 2023.

Fra iPhone 13 vil alle displays hos Apple være af OLED-typen. Måske lige bortset fra en ny iPhone SE, hvor prisen skal holdes så langt nede som muligt.

Sandsynligvis vil alle skærme også for første gang have en hurtig 120 Hz billed-opdatering, der vil gavne video-afspilning helt uden hak og flottere computerspil.

Formentlig kan iOS styresystemet automatisk reducere til 60 Hz og et lavere strømforbrug på de to iPhone Pro modeller, når mobilens opgaver ikke kræver, at billedet fornys 120 gange i sekundet.

Skærm-størrelser vil være de samme som i dag, men rygter forstærkes i dagene forud for den officielle lancering, at displayene på Pro versionerne får en ”allways on” effekt. Det vil sige, at vigtige ting som f.eks. klokken, batteri-status, opkald og notationer vises, selvom telefonen står i standby.

Kameraerne på iPhone 13 og iPhone 13 mini ventes at være identiske med de nuværende, men sidde skråt i forhold til hinanden. Apple lægger nogle forbedringer ind i de to Pro modeller.

Modifikationerne kunne komme i en mere lysstærk vidvinkel linse – fra f/2.4 til f/1.8 – der måske samtidig udstyres med en egen autofokus funktion.

iPhone 13 ventes at komme i en helt ny bronze metallix farve. (Foto: Gizmochina)

Desuden kunne flere nye software features være på vej: Først og fremmest Portrait til video, som Apple kalder Cinematic Video. Dernæst ProRES og et sæt nye digitale filtre. Og endelig ”Astrophotography” til dem, der godt kan lide at tage billeder af nattehimlen.

5G kom Apple med sidste år, så den succes bliver uden tvivl gentaget i år. De nye iPhones får imidlertid en hurtige Wi-Fi 6E chip og en ny generation A15 Bionic processor og et opgraderet iOS 15 styresystem.

Forhåbentligt gør Apple noget ud af sin velkendte arkilles-hæl – de små batterier. Hvis man kan stole på lækagerne fra Apples fabrikker i Kina, får iPhone 13 Pro Max er batteri å 4.352 mAh. iPhone 13 et på 3.095 og mini modellen et batteri på 2.406 mAh.

Det er små sammenlignet med modern Android telefoner, men Apple reklamerer altså også med, at firmaets elektronik bruger mindre strøm end konkurrenternes.

Til sidst priser og levering: Apple ventes at holde sidste års priser. Nu om dage kommer iPhones jo uden ladeblok og øretelefoner for at spare udgifter.

Hvis iPhone 13 / 14 dukker op på tirsdag, vil de sandsynligvis kunne forudbestilles fra fredag den 17. september. I butikkerne lander den nye høst så en uge efter – den 24. september…

Vi får se sent tirsdag eftermiddag….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Peberspray har kamera