Yoga måtten inter-aktiv

Elektronik genbrug bliver trendy

(Foto: GreenMind)

Genbrug er et varmt emne hos politikere og et stigende antal danskere, der sorterer deres husholdnings-affald hver dag eller køber fritidstøj lavet af kasserede fiskenet fra verdenshavene.

Til gengæld er det mere sjældent, at vi hører om organiseret genbrug af elektronik og forlængelse af mobiltelefoner og pc’ers levetid.

Der findes flere teleselskaber og butikskæder, som gør sig i den branche. Deres butikker ligger dog som regel på små sidegader. Ikke på strøgene eller i de travle storcentre.

En gennemgang af lejerner i 43 danske storcentre afslører, at genbrugs-butikker stort set er ikke-eksisterende. OK – der findes små shops, hvor man kan få repareret sin mobiltelefon eller udskiftet et smadret skærmglas – men butikker, hvor man kan købe en brugt laptop til en god pris – no way.

Den danske elektronik-genbrugs-kæde GreenMind vil nu forsøge at ændre den situation. Efter en bragende succes med salget i sine første seks butikker blæser GreenMind nu til angreb på storcentrene.

”Vores første storcenter-butikker har i snit tre gange så høj omsætning som vores normale forretninger i gadeplan. Desuden er online salget vokset stærkt under Corona,” forklarer Brian Funch. Han er partner i GreenMind.

GreenMind opkøber, sælger og reparerer brugt elektronik. Af en omsætning i 2020 på 70 millioner kroner er det særligt salget af brugte iPhones i kædens tre storcenter butikker.

Af en omsætning i 2020 på 70 millioner er det særligt salget af brugte iPhones, som klarer sig godt i kædens tre storcenterbutikker.

”En ny kategori af luksus-genbrugs-butikker med mere polerede koncepter af udvalgte varer er skudt op mange steder i de senere år. Denne type butikker kan i langt højere grad konkurrere på lige fod med de etablerede brands og butikker i de danske shopping-centre,” forklarer Jens Birkeholm. Han er direktør i branche-organisationen Dansk Detail….

GreenMind kæden reparerer og genbruger hver dag over 200 smartphones. (Foto: Greenmind)

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Yoga måtten inter-aktiv