Her er de bedste universiteter

Tyskland kræver 7 års support

(Foto: Cottonbro / Pexels)

Det er meget godt, at de fleste af os køber en ny smartphone model hvert år. Så har vi altid de seneste nye features. Samtidig bliver fabrikanter og forhandlere glade. De tjener jo ingen penge på kunder, der trækker deres nye indkøb i langdrag.

At udskifte sin telefon med jævne mellemrum kan være en simpel nødvendighed. Hverken Apple eller Android støtter deres mobile med nye software-opdatering og rettelser til sikkerheden i al evighed.

Hos mange Android telefoner er det normale en garanti på to års opdateringer. Nogle få har udvidet til tre. Det er meget bedre end før, men langt fra så godt som hos Apple og iPhone.

Nu går den tyske regering ind i diskussionen. Her op til parlaments-valget har den krævet, at mobil-fabrikanten udsteder garantier på syv år på opdateringer. Desuden skal alle reservedele være tilgængelige til fornuftige priser lige så længe.

Tyskerne har sendt forslaget videre til EU Kommissionen, der længe har rumsteret med et europæisk minimums-krav, men hidtil har ladet det ved snakken. Med pres fra Berlin kan der hurtigt komme skred i tingene.

Naturligvis er smartphone fabrikanterne helt uenige. Længere garantier koster flere penge. Derfor svarer branche-organisationen DigitalEurope, der bl.a. repræsenterer Apple, Samsung og Huawei, at man indfører de nuværende garanti-løfter som en lovregel. Det vil sige to år for features updates og rettelser samt tre år for sikkerheds-opdateringer.

Medlemmerne af DigitalEurope ønsker desuden, at reservedels-garantien kun skal dække skærme og kameraer. Elementer, der sjældent går i stykke som f.eks. mikrofoner og højttalere, skal ikke tælle med….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Her er de bedste universiteter