Slå græs med GPS

Her er de bedste universiteter

(Foto: Leon Wu / Unsplash)

Hvor skal man tage hen for at få den bedste universitets-uddannelse i verden?

Meget tyder på, at man skal gå efter de mest berømte af slagsen. Dem, som man ustandseligt ser portrætteret på tv I alt fra dokumentarer om nobelpris-tagere til britiske kriminalfilm fra uni-miljøer.

Oxford University lægger sig øverst på kransekagen, når analytikerne fra Times Highet Education laver deres årlige rangliste over klodens bedste steder at studere.

Faktisk er samtlige otte højest placerede universiteter i 2021/2022 fra enten Storbritannien eller USA.

Oxfords evige rival Cambridge lander f.eks. på den globale femteplads, mens USA dominerer toppen med seks af otte top-universiteter. Flere af dem i øvrigt kendt for deres teknologiske færdigheder.

Times’ bedømmer universiteterne efter fem hovedkriterier: Uddannelse, research, antal citater, internationalt udsyn og industri indkomster.

Det bedste universitet i verden, der ikke er enten amerikansk eller britisk, finder man på plads 15. Det er ETH i Zürich.

Højst placerede danske er Københavns Universitet på rang 96, mens Aarhus Universitet følger lige efter som nummer 106. Danmarks Tekniske Universitet i Lyngby finder vi på plads 185.

CBS i København og Aalborg Universitet bedømmes til at ligge i gruppen af universiteter mellem 201 og 250. Syddansk lander mellem 250 og 300, mens It-universitetet ligger uden for de 300 bedste….

 

(Infografik: Statista.com)

 

 

 

 

……….

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Slå græs med GPS