Er studerende i job farlige?

Når lyden ser smuk ud

(Foto: Harman-Kardon)

Det er længe siden, at vi har set store nyheder på det danske marked fra det berømte amerikanske Hi-Fi mærke Harman Kardon. Nye produkter er mestendels kommet fra Harmans datterselskab JBL.

I dag skete så en seriøs ændring. Harman Kardon præsenterede nemlig sit nye Radiance 2400 højttaler-system, der er tænkt som den elegante lydside med et tv i centrum.

Med sine ultra-slanke hovedhøjttalere ligner Radiance noget, der kunne være udviklet hos B&O, Folkene i Struer ville dog nok have designet den trådløse subwoofer lidt mere spændende end en sort kasse som Harman Kardons.

Radiance 2400 er trådløst og minimalt i udseende – inklusive en diskret digital hub til at holde sammen på det hele.

Systemet er det første til at bruge Harmans patenterede Constant Beamwidth Technology, der egentlig er udviklet til professionelle formål.

Den bygger på en stråle-formet lydspredning, der skal kunne sikre samme musik-oplevelse, uanset hvor i lokalet man befinder sig. Man behøver ikke at sidde lige foran de slanke højttalere.

Det nye Harman Kardon system skal være rundstrålende på en ny måde. (Foto: Harman Kardon)

De to højttaler-tårne er 1,8 meter høje og kun fem centimeter brede. De indeholder hver 24 styk enheder på 1,25 tommer, der skal kunne give anseelige lydtryk med fuld dynamik.

I foden af hvert “tårn” sidder forstærkere og den trådløse elektronik gemt bag champagne-farvet glas. Her kommer Harmans Digital Loop teknologi i arbejde, som skal kunne fjerde den forvræning, der naturligt opstår i digitale forstærkere.

Selv Harman kan ikke overliste de fysiske love, så de smalle tårne kan gengive ordentlig bas. Derfor omfatter Radiance 2400 systemet en separat trådløs subwoofer. Den rummer en 10 tommers basenhed og en egen digital forstærker på 200 watt.

Det tredje element i Harmans Hi-Fi nyhed er en lille æske, der indeholder en digital hub. Den sørger for kabel-forbindelse til et tv-apparat og sender den trådløse lyd til højttaleren.

Via hubben kan man også koble f.eks. en spillekonsol eller Blue-ray afspiller. Det samme gælder trådløs streaming med Wi-Fi, Google Chromecast eller Apple Airplay.

Det digitale center betjenes enten på det indbyggede touch display eller via en fjernbetjening og Bluetooth. Harmans app kan arbejde med de fleste populære streaming tjenester.

Harman Kardon Radiance 2400 kommer i danske butikker senere på efteråret. Prisen bliver knap 30.000 kroner….

i hvert højttaler-tårn sidder 24 separarte enheder på 1,5 tommer. (Foto: Harman Kardon)

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Er studerende i job farlige?