B&O er bæredygtig

Er studerende i job farlige?

(Foto: Avel Chuklanov / Unsplash)

Unge danskere med studiejob i virksomheder er et oplagt mål for ondsindede hackere. De studerende har nemlig ofte en mere risiko-villig adfærd i forhold til intenret end deres ældre og fuldtids-ansatte kolleger.

De unge er bl.a. dobbelt så tilbøjelige til at udskyde sikkerheds-opdateringer af software og hardware. 42 procent af dem opdaterer aldrig eller sjældent deres password.

Det viser en ny analyse, som it-giganten HP har lavet i Danmark og Norden. Den sætter spotlys på en gruppe mennesker, de færreste har været opmærksomme på som en potentiel risiko for en virksomheds it-sikkerhed.

De studerende er imidlertid blevet en vigtig ressource for danske virksomheder. De er billige eller gratis i drift, og de har som regel en så stor erfaring med it-anvendelse, at de ikke først skal skoles, før de kastes ud i arbejdet.

Corona pandemien har øget denne risiko, fordi mange studenter-medarbejdere har fået adgang til vigtige data og kritiske systemer fra deres hjemme-pc.

HP’s undersøgelse afslører således, at to ud af tre af de studerende – 65 procent – enten først har fået lov til at arbejde hjemmefra under Corona – eller de har udført fjern-arbejde mere i forbindelse med pandemien.

”Studerende, som ellers er vokset op i en digitaliseret verden, har en tendens til at udvise en mere risikovillig digital adfærd. Derfor udgør de en overset bagdør i virksomhedernes digitale forsvar. Et oplagt mål for hackere,” forklarer adm. direktør Peter Møller Kristensen hos HP Danmark.

Unge med studiejob I virksomheder sjusker mere med it-sikkerhed end de faste medarbejdere, viser ny undersøgelse. (Foto: Darwin Laganzon / Pixabay)

Han advarer samtidig danske virksomheder, at de i langt højere grad skal sørge for at have deres it-sikkerhed på plads nu, hvor de ansatte vender tilbage på kontoret igen. Usikker digital adfærd må ikke kunne udnyttes af cyber-kriminelle.

Ifølge analysen, som Norstats har lavet for HP, sætter to af tre danske kontor-ansatte deres lid til anti-virus-programmer. Desuden er folk generelt forsigtige med at trykke på links, de ikke kender eller stoler på.

Godt halvdelen på de danske kontorer fortæller, at de ændrer deres passwords én gang i kvartalet. Kun otte procent gør det hver måned eller oftere. Hvad værre er – 17 procent gør det aldrig!

HP har gennemført lignende undersøgelser i Sverige og Norge. De viser, at svenskerne er de mest forsigtige i Norden med hensyn til it-sikkerhed.

I Danmark er vi generelt set mere tilbøjelige til at udsætte de besværlige sikkerheds-opdateringer. Det gør over halvdelen af os – 54 procent – mens det kun er 38 procent i Sverige og 26 procent i Norge.

Undersøgelsen omfatter online interviews med 1.001 danskere i alderen 18 til 64 år, som arbejder hele dagen eller store dele af hverdagen ved en computerskærm. Data er indsamlet i perioden fra den 22. til den 29. juni 2021….

 

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

B&O er bæredygtig