Vi køber vildt mange apps

Kun tre timers spil om ugen?

(Foto: Alex Haney / Unsplash)

(Opdateret) Har du prøvet at limitere din egen eller dine børns tid foran skærmen, så det meste af døgnet ikke går med computerspil eller sociale medier?

Det har været svært her under Corona, hvor en langt større del af dagligdagen er foregået i hjemmet – både arbejde, undervisning og fritid.

Måske er det tidspunktet nu, hvor verden har åbnet sig meget mere igen. Ikke mindst, når man læser artikler om lande, hvor halvdelen af indbyggerne bruger halvdelen af døgnet i selskab med en skærm eller et display.

I Kina nøjes man ikke med at snakke om tingene. Regeringen gør dem. Derfor lancerer kineserne nu, at børn maksimalt må spille online games tre timer om ugen.

Kina vil også bestemme, hvornår det så må foregå: Mellem klokken 20 og 21 om fredagen, i løbet af weekenden og på offentlige helligdage – skriver nyhedstjenesten Bloomberg.

Kinesernes skrappe holdning til børns skærmtid kan måske undre: Kina er f.eks. hjemmebane for det sociale medie TikTok, der har rigtigt mange børn som brugere. Desuden er flere af verdens største online udbydere af spil kinesiske – først og fremmest Tencent.

 

Mon danskerne sætter grænser for, hvor lang tid deres børn må bruge på computerspil hver dag? (Foto: StartUpStockPhotos / Pixabay)

Historisk set har Kina ofte været skeptisk over for computerspil – både online og offline. I de senere år har regeringen i Beijing således skærpet sin tone og den 3. august ladet sine stats-ejede medier kalde videospil for ”spirituelt opium.”

New York Times fortæller, at de kinesiske artikler derefter gik over til at opliste alle de måneder, hvordan computerspil og gaming kan skade Kinas børn.

Siden 2019 har Kina haft en regel, der begrænsede computerspil til maksimalt 1,5 timer om dagen. Den blev for et par uger siden strammet til kun én time på hverdage og to timer i weekenden, når det gjaldt Tencents megahit ”Honor of Kings.”

Nu bliver reglerne altså skærpet yderligere til kun én time hver aften for alle computerspil, citerer Bloomberg flere kinesiske medier.

Kina vil samtidig indføre en form for anti-afhængigheds-system for spillene. Det skal bl.a. ske ved at overvåge spillernes aktiviteter online og ikke mindst deres forbrug af penge til in-game indkøb af fordele og merchandise.

Mens Kinas magthavere skærer ned på computerspil og generelt kritiserer deres lands kæmpestore tech industri, går nabolandet Sydkorea den præcist modsatte vej.

For en uge side erklærede regeringen i Seoul, at den ville slette landets omdiskuterede ”Cinderella Law. Den har hidtil reguleret, at børn og teenager ikke måtte spille computer mellem midnat og klokken seks om morgenen….

 

Når det gælderr voksne kinesere, bruger over halvdelen mere end seks timer om ugen på computerspil. (Infografik

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vi køber vildt mange apps