Nu kan du folde Samsung

TikTok får længere videoer

(Foto: Solen Feyissa / Unsplash)

TikTok skulle ikke bruge voldsomt lang tid på at puste ud efter Donald Trumps frontal-angreb, hvor han ville forbyde det kinesiske sociale medie helt i USA.

Siden præsident-skiftet har TikTok haft voldsomt travlt med at udvide sine aktiviteter. Det sociale medie, der egentlig er mest kendt for fest og ballade til børn og unge, bevæger sig tættere og tættere på Facebook, Instagram – ja selv Linkedin.

Først var testkørslen af TikTok Stories, som minder meget om Snapchat og Instagram. Derefter skal der komme gruppe-beskeder a la WhatsApp og sågar muligheden for at skrive sin egen job-ansøgning i TikTok.

Det seneste er, at TikTok igen vil udvide længden af de hjemme-lavede videoer, som er kernen i det sociale medie. Først var videoerne kun 15 sekunder korte. Så blev de 30 og til sidst tre minutter lange for et år siden. Næste trin bliver fem eller måske sågar 10.

Det vil give TikTok og mediets mange millioner brugere helt nye muligheder. Et af dem kunne være at producere hele popvideoer a la YouTube og præsentations-videoer som i Facebook.

Lige nu eksperimenterer TikTok med det laaange format hos en begrænset skare af beta-testere. Får det en varm modtagelse, vil det uden tvivl ende med at blive et tilbud til alle om nogle få måneder.

Den positive modtagelse er sandsynlig, fordi TikTok brugere allerede har vænnet sig til længere videoer. Det drejer sig dog kun om ”live” streams – ikke hele film-produktioner, man har udstyret med effekter, musik osv.

TikTok har i den forbindelse en stor fordel fremfor sine amerikanske rivaler: På sin hjemmebane i Kina har TikTok sin tvillinge-app Douyin, hvor nye features kan afprøves, uden at vi ser meget til det i vesten. Douyin alene har 600 millioner kinesiske brugere.

Til sammenligning er TikToks app blevet downloadet til mobiltelefoner omkring 130.000 gange i Danmark….

I dag bruges TikTok mest til små hjemmelavede videoer. Det kan ændre sig radikalt med længere spilletid. (Foto: Andrew Kondrakov / Unsplash)

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nu kan du folde Samsung