Visitkort til Corona tider

Vi bruger mere energi

(Foto: Pexels / Pixabay)

Et ret koldt første halvår har betydet, at danskerne har brugt 5,3 procent mere energi end i samme periode for et år siden.

Forbruget af vedvarende energi, kul og naturgas steg, mens olie-forbruget faldt som følge af, at langt flere fly end normalt var i drift.

Det viser netop udsendte statistikker fra Energistyrelsen. De afslører også, at vindkraftens andel af landets elforsyning faldt fra 50 til 41 procent i årets første måneder. Årsag – vi har haft mange dage med vindstille.

Til gengæld var produktionen af strøm fra solceller 7,2 procent højere. Ikke fordi vi havde flere dage med høj sol, men fordi mange flere solcelle-anlæg er kommet i drift.

Det faktiske energi-forbrug i Danmark pr. kvartal. Tallene vises som petajoule (PJ) eller trillioner joules – 8,4 PJ15. (Grafik: Energistyrelsen)

Ifølge Energistyrelsen gik den danske olie- og naturgas-produktion tilbage med henholdsvis 14,2 og 12,4 procent, mens kulforbruget i de centrale værker steg med 15,3 procent i forhold til samme periode sidste år.

Den mest markante forskel kan man dog se i forbruget af jetbrændstof, der faldt med over en tredjedel – mere præcist 35,9 procent.

Hvis man bor i nærheden af en lufthavn, kan man se årsage: Især i januar, februar og marts var der kun meget få passager- og fragtfly i luften på grund af Corona og rejse-restriktioner. I maj og juni er forbruget af jet-brændstof begyndt at stige igen.

Vindkraftens andel af den danske energi-produktion faldt i årets første seks måneder på grund af mange dage med vindstille. (Grafik: Energistyrelsen)

 

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Visitkort til Corona tider