Nu kommer streaming til Xbox

Hvor længe sidder I foran skærmen?

(Foto: Omar Medina Films / Pixabay)

Under Corona har vi alle siddet meget mere hjemme i stuen end normalt. Det gælder mennesker i alle aldre, fordi nogle af os blev sendt på hjemmearbejde og børne til fjern-undervisning.

Hos de fleste betød det, at de brugte flere timer foran skærmen end normalt – lad det være tv, computer, laptop, tablet, smartphone eller spillekonsol.

De færreste har sikkert målt deres skærmtid før og under Corona. Godt, at andre så kan gøre det som f.eks. analytikerne fra Statista:

De fortæller, at over 50 procent af amerikanerne tilbragte mere end halvdelen af dagen foran en skærm. Kun 17 procent hævder, at de bruger mindre eller kun lidt tid på at kigge på et digitalt display.

Ifølge Statista er et stigende antal mennesker begyndt at være bekymret for, om det nu er sundt både for dem selv og deres børn at sidde klistret foran en skærm i så mange timer om dagen. Bekymringen mærkes i højere grad i f.eks. Tyskland og England end i USA.

(Infografik: Statista.com)

Hos briterne sidder 40 procent af befolkningen foran en skærm i over halvdelen af deres vågne timer. Formentlig også længere, fordi mange falder i søvn ved tv’et.

I Tyskland er procenten 35, mens Danmark desværre ikke er med i de lande, som undersøgelsen omfatter. Tallene vil dog formentlig ikke så meget anderledes ud for danskernes skærm-forbrug under Corona.

En anden analyse – denne gang fra GlobalWebIndex – afslører, at Corona har fået os til at læse og se mange flere nyheder end i normale tider:

Forbruget af online nyheder steg således med hele 36 procent under Corona. Tiden med sociale medier og besked-apps voksede tilsvarende med 21 og 22 procent….

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nu kommer streaming til Xbox