190 milliarder til it-sikkerhed

5G med ud til offroad

Foto: Doogie)

Selvom flere og flere smartphones i dag reklamerer med, at de er vand- og støvtætte, skal man altid tage den slags løfter med et gran salt.

Vandtæthed betyder hos mangen mobil kun, at fabrikanten har  isoleret sammenføjningen mellem de to dele af coveret med et lag gummi. Det virker skam, men sådan rigtig solid og hårdfør bliver telefonen ikke af den grund.

Hvis man vil have en mobil, der kan tåle at blive udsat for (næsten) alt muligt, klarer et fald fra tre meters højde ned på sten og overlever at ligge fem meter under vand i to timer, må man ty til andre typer smartphones.

Håndværker-mobiler blev de kaldt i gamle dage, fordi de især var populære på byggepladser, i fabrikker, hos landmænd og hos redningskorps. I dag er kunderne lige så ofte sports- og adventure-folk.

Kinesiske Doogee er specialist i at bygge disse ekstreme mobiltelefoner. De er slet ikke så klodsede længere. De har næsten samme specifikationer som almindelige smartphones, og så kan de nu også bruge 5G.

Doogee hævder, at firmaets nye V10 er den første super-solide smartphone, der kan arbejde med 5G. Det er jeg nu ikke helt sikker på, men det gør jo ikke telefonen mindre interessant for både professionelle outdoor-folk og for f.eks. sejlere, bjergbestigere, mountain-bikere, campister osv.

Dykkere kan tage mobilefonen ned på ert dykkert tur og tage fotos uden vandtæte cases. Foto: Doogie)

Doogee V10 lever op til de militære MIL-STD-810G krav, der bl.a. beskriver drift under ekstreme temperaturer, stor fugtighed, lavt lufttryk og omgivelser med høje syre-koncentrationer. Alt sammen ting, der plejer at være det rene gift for elektronik.

Doogee V10 er formentlig også en af de eneste smartphone, der lever op til IP69K standarderne for vand- og støv-tæthed. De bedste gadges klarer de knap så skrappe p IP68 specifikationer, men de kan f.eks. ikke tages med under vandet af dykkere til at tage billeder og videoer. Vel at mærke uden at blive pakket ind i en vandtæt æske.

Selvfølgelig koster det i det fysiske. V10 vinder hverken en konkurrence i vægt eller i at være den slankeste smartphone på markedet. Doogie nyheden er 16,1 mm tyk og vejer 340 gram.

Doogee bruger en MediaTek Dimensity 700 processor, der giver ydelse som en god mellemklasse telefon. Men ok – V10 skal jo næppe bruges til at spille de nyeste games. Processoren har 8 GB RAM, Android 11 og 128 GB lager, der kan udvides med ekstra 256 GB.

Skærmen er en LCD-type på 6,4 tommer, der ligger gemt bag ridse-fast Corning Gorilla Glass. Displayet kan kun vise billeder i HD-kvalitet – 1.560 gange 720 punkter. Her har man mærke den tydelig forskel til almindelige og ”civile” mobiler. Selv billige modeller har den bedre Full HD+ grafik.

Doogee køber sine kameraer hos Samsung. Der er tale om hele fire styk med et 48 megapixel hoved-objektiv, der kan optage 2K video med 30 billeder i sekundet (FPS). Det suppleres af en 8 MP super-vidvinkel, et 2 MP portræt kamera og en 2MP makro til nær-billeder. Der er hele to blitz, og på fronten sidder en selfieskyder fra Sony på 16 MP.

Doogie mener, at man sagtens kan bruge sin håndføre sin mobil til a vigtige spil og video i på sin camping på sin camping. (Foto: Doogie)

Når det drejer sig om en en mobil, der kan bruges langt uden for alfavej, er det meget godt at vide, at Doogee V10 har både GPS, Glonass, Galileo og Beidout satellit navigations-system.

Der er selvfølgelig 5G, Bluetooth, Wi-Fi og NFC, men også noget så usædvanligt som et infrarødt termometer, der kan måde Celcius grader med 0,2 grads nøjagtighed.

Det er  gode at vide, om man selv har feber, men måske denne feature er mere praktisk til at måle, om ens morgenkaffe er varm nok, eller om badevandet er til at hoppe i.

Endelig kommer den nye Doogee V10 telefon med et batteri, der er dobbelt så stort som på en normal smartphone: 8.500 mAh skulle give fire dages ved normal drift eller 27 dage på standby.

Batteriet skal også kunne trække 47 timers non-stop taletider eller 15 timer video kigning. Batteriet kan oplades med 33 watt via kabel og 10 watt trådløst.

Kender endnu ikke den danske pris for Doogee V10, men i USA skal den seje komplette telefon kun koste 300 dollars eller knap 2.000 kroner….

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

190 milliarder til it-sikkerhed