København er verdens sikreste

Messenger fylder 10 år

(Foto: Facebook)

10 år er ingen tid i det virkelige liv, men en evighed når vi taler internet og teknologi. Tænk på, at det kun er 17 år siden, Facebook dukkede op  – eller 14 år siden, iPhone forvandlede den måde, vi bruger mobiltelefon på.

I dag – den 25. august –  fylder Messenger så rundt. For 10 år siden lancerede Facebook sin første besked-app. En dag, som Facebook fejrer med en håndfuld nye features og et par fødselsdags-relaterede opdateringer.

Messenger. der benyttes af over en milliard mennesker verden over, har således fået en særlig fødselsdags-soundmoji, nye Augmented Reality effekter, stickers, chat temaer osv.

Brugere kan også sende penge til hinanden som fødselsdags-gaver via Facebook Pay. Det kan man dog kun i USA., hvor  pengene i dsg får et par festlige animationer med på vejen.

I dagens anledning har Messenger fået en ny type mini-spil til chats: ”Poll games” er små sjove menings-målinger, hvor deltagerne i en chat f.eks. kan stemme om, hvem i gruppen der glemmer en aftale som den næste eller, hvem der lige nu er ved at læse en science fiction roman.

Facebook har samtidig vist en ny ”word effects” funktion, der bliver introduceret om kort tid. Den giver brugere adgang til at parre en emoji med et særligt ord eller en sætning. Bliver det pågældende ord anvendt i en chat, udløser det en animation i chatten. Lidt i stil med, hvad man kender fra Apples iMessage app.

Facebook har introduceret en række sjove fødselsdags-efftekter i dagens anledning. )(Foto: Facebook)

Hvis man som jeg har kendt og brugt Messenger hele vejen fra 2011 til nu, vil man kunne se forskellen tydeligt fra dengang til nu. For ti år siden var Messenger en meget simple app til beskedr og online chat. I dag er Messenger smækfyldt med avancerede features.

Messenger er blevet omdesignet mindst tre gange alene i de seneste to-tre år. Med skiftende held. Desuden har Facebook brugt Messenger som start-platform for mange nye funktioner, der senere er dukket op i Facebook selv og/eller i Instagram og WhatsApp.

På det seneste har Facebook lækket, at Messenger får bruger-til-bruger kryptering, som vi kender det fra WhatsApp. Dog uden at fortælle, hvornår det bliver. Heller ikke i sin fødselsdags-hyldest.

Mere kontroversielt er Facebooks planer om at integrere Messenger med sine andre apps, så man f.eks. kan forbinde sine Instagram DM indlæg direkte med Messenger beskeder.

Facebook vil gerne indføre samme tætte kommunikation mellem alle sine apps, men spørgsmålet er, om Mark Zuckerberg og co. får lov: Ved at bruge samme ”undervogn” i alle sine programmer kan Facebook nemlig også dele informationer om brugerne i endnu større grad end allerede i dag.

Men anyway – stort til lykke med fødselsdagen. Det har været en fornøjelse – mestendels – at kende dig i 10 år….

For at fejre den runde fødselsdag kan man krydre sine Messenger chats med sjove baggrunde, tekster og animationer. (Foto: Facebook)

En sjov ny feature er, at man give ord eller sætninger særlige effekter, når de bliver brugt i en chat. (Foto: Facebook)

I anledning af Messengers fødselsdag kan man sende kontante gaver til hinande via Facebook Pay, men kun i USA. (Foto: Facebook)

Facebook introducerer et sjovt mini-spil i Messenger, hvor deltagerne i en chat kan gætte på, hvad brugerne f.eks. gør eller vil gøre. (Foto:

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

København er verdens sikreste