Hackere går efter skolerne

Telia miljømærker mobiler

(Foto: Jordan McQueen / Unsplash)

Den internationale Eco Rating af smartphones er nu landet i Danmark, hvor Telia har indført den i sine butikker og i sin webshop.

Knap 40 procent af de mobiler, som Telia forhandler lige nu, er med i den nye mærknings-ordning, og den grønneste telefon kommer fra Samsung.

Det er Galaxy S21 modellen, der opnår en Eco Rating score på 85 af 100 mulige. Gennemsnittet hos Telia ligger på 83,

Eco Rating er skabt af Telia i samarbejde med Vodafone i England, Deutsche Telekom, Telefonica fra Spanien og Orange fra Frankrig. Målet er at skabe en global standard for, hvordan man miljømærker mobiltelefoner.

12 producenter – bl.a. Samsung, Motorola, OnePlus og Xiaomi – er med i ordningen, og der er fortsat dialog med andre producenter om at tilslutte sig.

Samsungs Galaxy S21 er den foreløbig mest miljø-rigtige telefon, som Telia sælger. (Foto: Samsung)

De mobiltelefoner, der er med i ordningen, rates ud fra en lang række faktorer, der opsummeres i fem hovedpunkter og en samlet score. De fem hovedpunkter er:

  • Holdbarhed: Tager hensyn til robustheden af telefonen, levetid på batteriet samt garanti periode på telefonen og de forskellige dele, den består af.
  • Reparerbarhed: Dækker over, hvor let det er at reparere enheden. Medregner design af produktet og tager også hensyn til, i hvor høj grad det kan lade sig gøre at opgradere eller genbruge enheden.
  • Genanvendelighed: Handler om, hvor mange og hvor meget af enhedens komponenter, der kan adskilles og genanvendes, samt hvor meget information der medfølger ifm. det.
  • Klimahensyn: Udledning af drivhusgasser for enheden i hele dens levetid. Jo bedre score, desto lavere aftryk på klimaet.
  • Ressourceeffektivitet: Dækker over mængden af knappe råmaterialer anvendt i enheden, den virkning de forårsager, samt kompleksiteten i fremskaffe materialerne. En høj score betyder, at enheden i mindre grad bruger knappe råmaterialer.

Den samlede score er et tal mellem 0 og 100. Den højeste score angiver den mindste miljø- og klimabelastning….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hackere går efter skolerne