TDC vil have gladere kunder

IKEA sælger grøn energi

(Foto: IKEA)

Det er ikke nogen hemmelighed, at møbelgiganten IKEA gerne vil have et grønnere image.

Det ser man bl.a. i København, hvor svenskerne er ved at bygge et bæredygtigt city varehus ved Dybbølsbro.

Desuden kan københavnere låne en gratis ladcykel til at transportere deres IKEA varekøb med. Ikke noget med osende diesel motorer.

Det næste kunne så blive, at IKEA sælger grøn energi til sine kunder – strøm genereret af solceller og vindmøller.

IKEA har indledt sit grønne felttog på hjemmebane i Sverige, hvor STRÖMMA er den seneste nye af møbelkoncernens ”Clean Energy” services.

STRÖMMA er et el-abonnement, der kan sikre kunderne, at de kan strømforsyne deres hjem med både bæredygtig og billig energi:

”IKEA vil bygge klodens største bevægelse for grøn energi sammen med partnere, samarbejds-partnere og kunder verden over. Sammen skal vi tackle klima forandringerne. I 2030 vil vi inspirere og hjælpe over en milliard mennesker til at få en bedre, sundere og mere bæredygtig dagligdag.”

(Foto: Nazrin B-va / Unsplash)

Sådan skriver Ingka i en pressemeddelelse i dag. Ingka er holding selskabet bag 322 af IKEA’s 467 varehuse.

”Hos IKEA ønsker vi at være fuldt cirkulære og klima-positive senest i 2030. Vi vil elektricitet fra bæredygtige kilder lettere at få fat i og billigere at købe for alle,” forklarer Jan Gardberg. Han er New Retail Business Manager hos Ingka Group.

Med andre ord bliver IKEA nu et el- og energiselskab på det svenske marked. Det sker via en app, hvor kunderne både kan købe grøn energi og følge deres elforbrug.

Bor kunderne i et af de 11 lande, hvor IKEA forhandler solcelle anlæg, kan de også holde øje med deres energi-produktion i app’en.

Overskuds-strøm kan sælges tilbage til STRÖMMA og dermed give husholdningen en grøn ekstra-indtægt.

I Sverige arbejder IKEA bl.a. sammen med Svea Solar, der køber grøn elektricitet på timebasis og sælger den videre til kunder via STRÖMMA uden tillæg i prisen.

Svea Solar handler på den svenske elbørs Nord Pool og garanterer, at strømmen kommer fra sol, vind eller efter behov også vandkraft.

Den svenske pressemeddelelse nævner ikke noget om Danmark, men Ingka vil tilbyde sine bæredygtige el-services i alle sine markeder senest i 2025. Danmark er et af dem….

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

TDC vil have gladere kunder