Honor er tilbage

Xiaomi har iPad Pro rival

(Foto: Xiaomi)

Kinesiske Xiaomi, der producerer stort set al slags underholdnings-elektronik, skal naturligvis også være til stede i tablets.

Det er jo et vækst-marked på grund af Corona forskyldt hjemme-arbejde, og sådan et kan man ikke tillade sig at ignorere, når man har Xiaomis ambitioner.

Xiaomi havde ellers trukket sig ud af tablets for flere år siden, men vender nu tilbage med et stærkt udspil, der tilsyneladende skal udfordre Apples iPad Pro direkte.

Med 11 tommer skærme er de nye Mi Pad 5 og Mi Pad 5 Pro ret store tablets, der skal sælges til meget konkurrence-dygtige priser.

De to Xiaomi tablets med flere interessante features er netop lanceret på det kinesiske marked. I Europa dukker de efter planen allerede op i september eller oktober. Om Danmark er med, er ikke afgjort endnu.

Mi Pad 5 Pro er en stor tablet på 11 tommer og usædvanlige multimedia kvaliteter. Der er f.eks. otte højttalere, 5G og et 50 megapixel kamera indbygget. (Foto: Xiaomi)

Begge tablets har samme meget hurtige skærm med 120 Hz billed-opdatering, hvilket er en stor fordel til computerspil og videofilm uden hak.

Xiaomis tablet skærme kan vise billeder i 2,5K kvalitet – 2.560 gange 1.280 punkter. Der er Dolby Vision, HDR 10 støtte og hardware baseret beskyttelse mod øjenskadeligt blåt lys.

Forskellen på de to modeller ligger primært i processorer, batteri-størrelse, kamera kvalitet, antal højttalere og login sikkerhed:

Pro modellen kører med en Qualcomm Snapdragon 870 motor, hvilket betyder, at den fås med 5G indbygget. Batteriet er på 8.600 mAh og hurtig-opladning på 67 watt.

Mi Pad 5 Pro lyder som en ren multimedia central med otte surround højttalere og Dolby Atmos. Desuden er der både fingeraftryks skanner og ansigts-genkendelse.

(Foto: Xiaomi)

Den almindelige Mi Pad 5 model må nøjes med fire højttalere og en lidt svagere Snapdragon 860 processor med 4G mobiltelefoni. Desuden fås tabletten formentlig også med Wi-Fi alene. Her er batteriet på 8.720 mAh – med 33 watt opladning via kabel.

Begge Xiaomi tablets har et front-rettet kamera på 8 megapixel, der skal være godt til bl.a. video-møder.

Standard modellen har et enkelt 13 megapixel kamera på ryggen, mens Pro versionen disker op med to kameraer på henholdsvis 50 megapixel og 5 MP til dybde-måling. Ret flot for en tablet.

Xiaomis klare jagt på Apple iPad Pro og dyrere Android tablets fra Samsung ses også af, at Mi Pad 5 kan fås med et trådløst tastatur cover og en Xiaomi pen. Sidstnævnte kan placeres med en magnet på tabletten og oplades trådløst – præcist som hos Apple og Samsung.

Jeg kan ikke sige noget om danske priser endnu, men i Kina kan man købe Xiaomi Mi Pad 5 fra 1.999 yuan for den lille model og 2.499 for den store.

Direkte oversat svarer det til det samme i kroner. Så billigt får vi dem næppe i Danmark, når vores høje moms og EU’s import-skat er indregnet….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Honor er tilbage