Nu bliver opladere ens

Denne HP har roterende skærm

(Foto: HP)

Når man hører ordet ChromeOS, tænker de fleste på to ting – på Google og på små billige laptops, der især er blevet populære i skoler og til fjern-undervisning.

Meget mere sjældent ser man stationære pc’er til Googles styresystem. Koreanske LG havde en Chromebase alt-i-én computer for seks-syv år – i stil med Apples iMac. Acer havde også en for fire år siden, men så har der været meget tavst. ChromeOS var små bærbare.

Nu forsøger HP sig med en ny stationær Chromebase. Ligesom hos LG er der tale om en alt-i-én computer, men med mange flere raffinementer.

HP Chromebase er f.eks. udstyret med en stor 21,5 skærm, som kan roteres. Med andre ord kan man bruge skærmen både vandret som normalt og på højkant.

HP’s nye Chromebase kan styres med stemmen via Google Assistant)

Portrait Mode – altså lodret – kan sikkert være en fordel ved video-samtaler og møder. Desuden må den være en god ting, når man scroller gennem lange websider og social media indlæg.

Netop de nye former for pc-brug, vi har vænnet os til under Corona, er målgruppen for HP Chromebase.

Ud over video-chat og -telefoni fremhæver HP fjern-undervisning og computerspil som områder, hvor Chromebase udmærker sig.

Således kommer den utraditionelle pc med stereolyd fra danske B&O, to højttalere på hver fem watt, fire mikrofoner og et web-kamera på fem megapixel.

Skærmen på højkant er godt til f.eks. video.samtaler. (Foto: HP)

Kameraet skal indeholde en ekstra stor billedsensor, der skal sikre gode video-billeder selv i halvmørke lokaler.

Desuden kan mikrofoner og kamera tændes og slukkes via en fælles ”Privacy Camera” knap. Hvis computeren ikke er i brug i et på forhånd fastsat tidsrum, kobles de også fra. Uvedkommende skal ikke kunne se og lytte med.

HP Chromebase fås med Intel Core processorer og op til 16 GB RAM. Selvom Chrome maskiner er beregnet til at være online hele tiden og hente sine apps på nettet, kommer Chromebase med en SSD harddisk på 128 eller 256 GB til lokal lagring af dokumenter, fotos, video osv.

Den elegante pc kommer på markedet i USA senere i august til priser fra 600 dollars eller knap 4.000 kroner. Hvornår den lander i Danmark, ved jeg ikke på nuværende tidspunkt….

Skærmen på HP Chromebase kan drejes 90 grader trinløst. (Foto HP)

Mikrofon og kameraer kan tændes og slukkes med en enkelt knap. (Foto: HP)

Chromebase har en særlig split-screen feature, så man man se flere web-sider eller vinduer på samme tid. (Foto: HP)

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nu bliver opladere ens