Er det nu, vi skal klappe?

Et vov fra Xiaomi

(Foto: Xiaomi)

Xiaomi har travlt med at profilere sig i øjeblikket og er dygtig til det.

For det første har Xiaomi overhalet både Apple og Samsung i globalt salg af mobiler i andet kvartal. For det andet buldrer Xiaomi derudad på det danske marked, hvor mærket ellers har været ret så ukendt.

Det næste Xiaomi produkt, vi åbenbart skal overveje, er en robothund til at passe på vores bolig.

CyberDog hedder den firbenede ven, der har en processor som hjerte, elmotorer som muskler og kameraer eller sensorer som øjne og snude.

(Foto: Xiaomi)

Xiaomi nyheden minder også om den berømte Spot robothund fra Boston Dynamics i USA, men koster heldigvis meget, meget mindre. Mens man skal betale 75.000 for en Spot, vil Xiaomi kun have 1.500 dollars eller ca.   kroner for sin vov-robot.

CyberDog skal kunne skyde en topfart på 12 kilometer i timen og sørger for at undgå kollisioner ved hjælp af sensorer. De omfatter bl.a. GPS, ultrasoniske sensorer, et fiskeøje kamera, touch sensorer og interaktive kameraer med kunstig intelligens.

Xiaomi kan genkende sine ejere og udføre sjove tricks ligesom en rigtig hund. Den kan således bjæffe, gø og hente ting, som dens mennesker kaster.

Desuden kan den rulle rundt og slå en baglæns saltomortale. Selvfølgelig reagerer CyberDog på stemme-kommandoer via sine seks indbyggede mikrofoner.

CyberDog kan lære sig en række praktiske ting. Man kan fjernstyre hunden  via en smartphone app eller lader hele kontrollen foregå via internet. Hunden er nemlig online forbundet til en Jetson Xavier NX supercomputer, der står hos chipfabrikanten Nvidia.

Xiaomi vil positionere CyberDog som en ”open source” platform til udviklere og undervisnings-institutioner, der vil udvikle apps og praktiske anvendelser til robotten.

Robotten komer med tre USB-C stik, en HDMI port, Bluetooth. Wi-Fi 6, søge-lamper, panorama kamerer og LiDAR afstands-radar.

Xiaomi fremstiller i første omgang kun 1.000 eksemplarer af CyberDog. De kan købes for 9.999 kinesiske yuan, der svarer til ca. 10.400 kroner….

CyberDog kan selv finde rundt ved hjælp af kameraer, GPS, kunstig intelligens og LiDARF radar. (Foto: Xiaomi)

Xiaomis robot kan løbe med 12 kilometer i timen. (Foto: Xiaomi)

 

 

 

 

h

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Er det nu, vi skal klappe?