Hold liv i dit eget Star Wars

Hvad er vi mest bekymrede for?

(Foto: Nathan Cowley / Pexels)

Corona er selvfølgelig den værste hovedpine for verdens befolkning. 36 procent udpeger den ondartede virus som den største bekymring.

Men åbenbart ikke alle steder.

Vores naboer i Sverige har haft deres genvordigheder med Corona og deres helt anderledes reaktion på pandemien, men kun 14 procent udpeger smitten som deres største bekymring.

Næsten fire gange så mange – 63 procent – frygter stigende vold og kriminalitet. Måske ikke så underligt med de mange historier om blodige bandekrige, vi hører fra broderfolket på den anden side af Øresund.

Indbyggerne i lande som Italien eller Rusland er mest bekymrede for at skulle leve i fattigdom – henholdsvis 55 og 58 procent – mens amerikanerne ligesom svenskerne prioriterer vold og kriminalitet over Corona.

De opsigtsvækkende tal stammer fra en ny rundspørge, som det store analysefirma Ipsos har foretaget i 29 lande verden over.

(Infografik: Statista.com)

 

Danmark er ikke med i undersøgelsen, men jeg er sikker på, at mine læsere godt ved, hvad de er mest ængstelige overfor.

Amerikanerne er i øvrigt meget delte i deres bekymringerne: Hver tredje siger kriminalitet, 25 procent Corona, 23 procent klima-forandringer og 22 procent korruption.

Landet med den største frygt for Corona er Malaysia med 76 procent. Korruption står højest på agendaen i sydamerikanske Colombia – 55 procent. Landet er mest kendt for sin narkotika industry.

Ganske interessant har klimaet ikke opnået en førsteplads i et eneste af de 28 lande, hvor Ipsos har været ude at interviewe folk.

Formentlig har Corona fortrængt miljø, forurening og havenes opvarmning i mange menneskers tankegang i det seneste år….

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hold liv i dit eget Star Wars