Bedre lyd til videomøderne

Gode råd til barnets mobil

(Foto: Tim Gouw / Unsplash)

Sommerferien er ved at være overstået for mange danske familier. Arbejdspladsen og skolen kalder igen.

I den forbindelse render mange danske forældre ind i overvejelserne, om deres barn eller børn skal have en ny smartphone med i skoletasken.

Hos de lidt større unger er der ingen tvivl. Selvfølgelig skal de da det – og de har som regel en klar opfattelse af, hvilken model de vil have i hånden.

Lidt anderledes ser det ud, når barnet skal have sin første mobil. Er der f.eks. nogle fælder, man skal undgå? Og hvilke telefoner passer bedst til mindre børn.

Danmarks og Nordens største butik for salg af brugte og istandsatte smartphones- Swappie – har fire gode råd til tvivlrådige forældre.

Overordnet set er nøgleordene telefonens størrelse, kvalitet, pris, holdbarhed og sikkerhed:

(Foto: Andrea Piacquadio / Pexels)

Behøver ikke at være den dyreste
Da telefonen nemt kan blive beskadiget under brug, sparer du både penge og bekymringer, hvis du går udenom den dyreste model til dit barn.

Prisen bør være på et niveau, så det ikke gør alt for ondt på pengepungen at købe en ny. Et barns første smartphone har typisk en gennemsnitspris på mellem 750 og 2.300 kroner.

Billige telefoner har ofte de fleste funktioner som de dyre flagskibs modeller. Uanset hvad, dækker de med sikkerhed barnets behov.

Køb ikke for stort
Børn har små hænder. Derfor bør man gå efter en model, der ikke er for stor. Den skal være nem at håndtere for barnet.

En smartphone med en stor skærm ser skarp ud, men den er ikke nødvendigvis praktisk. Hvis den bliver for stor, ender barnet med at efterlade den derhjemme eller i bunden af tasken, hvor den er svær at få fat i.

Kan telefonen derimod være i barnets lomme, er det mere sandsynligt, at barnet har den på sig, og dermed er nem at komme i kontakt med. Vær særligt opmærksom på skærmens bredde.

(Foto: August de Richelieu / Pexels)

Pak mobilen godt ind
Børn er sjældent forsigtige med deres ting. Derfor går mobiler ofte itu. Telefonen ligger f.eks. i lommen, når børnene leger vilde lege med kammeraterne eller tumler rundt i sneen.

Køb derfor et ekstra beskyttelsesglas, der placeres oven på skærmen. Det forhindrer ridser og revner.

Beskyt også telefonen med et etui – et cover – som barnet selv kan være med til at vælge. Det kan f.eks være vandtæt, så telefonen også er i god behold i regnvejr eller i det våde græs.

Aftal regler med dit barn
Det kan være en rigtig god idé at “børnesikre” den nye mobil brug ved at aftale fælles anvendelses-regler i familien. Det kan f.eks. være grænser for, hvor meget telefonen må bruges hver dag og til hvad.

Lær samtidig barnet om gode vaner på internet og de farer, der lurer derude online. Forklar. hvilke typer billeder og indhold man må lægge ud på sociale medier.

Aldersgrænser er vigtige at kende og overholde. Der er gode grunde til, at f.eks. Facebook og Instagram  ikke tillader brugere under 13 år.

Telefonen udgør også en risiko i trafikken, når barnet cykler eller krydser en vej. Lær dit barn at lade telefonen blive i tasken og holde fokus på trafikken.

Det er også vigtigt at forhindre misbrug af telefonen, hvis barnet mister den eller glemmer den. Anvend hellere fingeraftryk og ansigts-genkendelse til at åbne mobilen end adgangskode.

Desuden kan det være en god idé at installere en app til lokations-sporing. Den hjælper med at genfinde telefonen, hvis den bliver glemt eller stjålet…..

 

……….

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Bedre lyd til videomøderne