Slut med Galaxy Notes?

Ny pengeby til børn

(Foto: Danske Bank)

Danske Bank præsenterer i dag en helt ny version af online spillet Pengeby, der skal være en hjælp til at udvikle børns forståelse for penge og matematik – herunder grønne investeringer.

Spillet skal give vores seks- og ni-årige medborgere en bedre forståelse af, hvad penge er og, hvad de kan bruges til.

Det kan være meget vigtigt senere i livet: Nye tal fra Finans Danmark viser nemlig, at hver tredje unge dansker i midten af 20’erne har en betydelig gæld. Samtidig er gælden for de 25-30-årige i RKI steget med 11 procent i det seneste år.

”Det er en bekymrende udvikling, som viser, at vi skal gøre mere for at hjælpe børn med at kende penge. De er ikke blevet nemmere at forstå i en tid, hvor penge ikke længere er til at tage og føle på som, da forældrene var små. I dag er penge digitale og usynlige,” forklarer Anne Juel Jørgensen, Hun er børne- og ungechef i Danske Bank.

”Gode pengevaner bliver grundlagt tidligt. Derfor skal lære vores børn om penge, allerede når de er små, hvis vi skal hjælpe dem til at blive økonomisk ansvarlige som voksne og undgå gæld,” fortsætter Anne Juel Jørgensen.

(Fotos: Danske Bank)

Pengeby spillet blev lanceret første gang i 2008 og har bl.a. været anvendt i matematik undervisningen til de mindste klasser i folkeskolen,

Nu er online spillet blevet kraftigt modificeret i grafik og indhold. Det har bl.a. fået en bæredygtig dimension:

Børnene kan f.eks. blive spurgt, om pengene skal bruges til at pynte byens små oaser eller investeres i at gøre byen grønnere og mere bæredygtig.

Det virtuelle og gratis spil lærer børn at tjene penge ved at handle med varer, som de får adgang til i løbet af spillet.

Det gør de f.eks. ved at udvinde ressourcer som fisk fra søen eller æg fra hønsegården.

Det nye Pengeby spil findes både som online udgave til brug i en browser og som apps til iPhone / iPad eller Android….

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Slut med Galaxy Notes?