Luftrenseren er et bord

Slut med Galaxy Notes?

Galaxy Note20. (Foto: Samsung)

Der kommer ikke en ny Galaxy Note toptelefon, når Samsung løfter sløret for efterårets nyheder den 11. august.

Vi får to nye folde-telefoner, et sæt nye Galaxy Buds 4 øretelefoner, og Samsung præsenterer det første smartwatch med WebOS 3.0 – det nye styresystem, som Samsung har udviklet sammen med Google.

Men hvad er det så, der sker lige nu med telefonerne hos verdens største fabrikant af mobiler?

Efter flere års niche-tilværelse skal folde-telefonerne omsider blive hvermands eje, mener Samsung. Et dristigt træk fra sydkoreanernes side.

Det vil Samsung dels gøre ved måske at sætte prisen ned på den nye Galaxy Z Flip3. En simpel nødvendighed, fordi klap-mobiler simpelthen har været for dyre i forhold til traditionelt designede smartphones.

Dels vil Samsung lære forretningsfolk at bruge folde-telefon. De har været den traditionelle målgruppe for den dyreste og mest lækre af Samsungs hidtidige topmobil – Galaxy Note.

Samsung vil lære gamle Notes brugere at bruge foldemobiler i stedet. (Foto: Samsung)

Samsung vil komme Note kunder over på den nye Galaxy Fold3, der ved samme lejlighed kan leveres med en pen. Netop pennen, som man kan pege og skrive på displayet med, har være et af Galaxy Note modellernes særkende.

Om dette skaktræk er dødsstødet for Note, må tiden vise. Lykkes det for Samsung at få gjort til storsællerter – så ja. Hvis Galaxy Fold3 bliver en fiasko – hvem ved.

Den store katastrofe vil det ikke være for Samsung. Firmaet har masser af andre smartphones at tjene tabet hjem på. De seneste Galaxy S modeller kan også arbejde med S-pennen, og de er power-mæssigt helt på niveau med de dyrere Notes modeller.

Galaxy Note ville ellers have haft 10-års fødselsdag i august. Den første Note kom på markedet i 2011 og har i alle årene være Samsungs flagskib. Den nålestribe luksusmodel.

Telefonen nød høj anseelse indtil 20xx, hvor Notes 7 kom på gaden. Den havde Samsung store batteri-problemer, der tvang firmaet til at trække modellen tilbage fra markedet.

Det kostede ikke kun Samsung milliarder af kroner i mistede indtægter. Notes image var også styrtet ned ad skalaen og er aldrig kommet helt op igen.

Som altid er det hollandske online medie LetsGoDigital tidligt ude med gæt på, hvordan Samsungs to nye folde-mobiler ser ud. (Foto: LetsGoDigtal)

Ikke desto skal over 20.000 Samsung fans have underskrevet en online protest, hvor de forlanger, at Note skal komme tilbage senest i 2022….

Hvad får vi at se den 11. august?
Men tilbage til de gode nyheder. Nemlig, hvad Samsung har med i posen til sit næste ”Unpacked” event onsdag i næste uge.

tørst fokus vil uden tvivl samle sig om tredje generation af Samsungs to Galaxy Z folde-mobiler. Her kan vi f.eks. forvente en optimering til video-møder, som de fleste jo har lært at bruge under Corona pandemien. Det kunne være multitasking med Microsoft Teams og/eller håndfri video-opkald med Google Duo.

Samsung har også lovet, at Z Flip3 modellen bliver mere raffineret og robust, mens den dyrere Z Fold3 skal ”kombinere det allerbedste, som mobiler og tablets kan tilbyde.”

Lækager på internet taler om, at Z Flip3 får et hurtigere folde-display med 120 Hz billed-opdatering. Processoren er Qualcomms seneste Snapdragon 888 eller en tilsvarende chip fra Samsungs egen fabrik.

I kinesiske sociale medier er dette foto dukket op af den nye Galaxy Z Flip3. (Foot: WeCta / Gizchina)

Z Flip3 fås som sin forgænger i 4G eller 5G versioner. Batteriet kan oplades med 15 watt via kabel og ni watt trådløst. Desuden vil der være to 13 megapixel kameraer på ryggen og ét på  10 MP til selfies på fronten,

Prisen på Z Flip 3 skal begynde ved 975 euro med 128 GB lager ombord. Det svarer til ca. 6.250 kroner.

Den nye ”Note afløser” Galaxy Z Fold3 bliver noget dyrere. Fra 1.670 euro med 256 GB lager. Det er ca.  10.700 kroner.

I Z Fold3 får man et indvendigt klap-display på 7,6 tommer. Den udvendige skærm måler 6,2 tommer. Begge vil få hurtig 120 Hz billed-opdatering.

Motoren ombord bliver den helt nye Snapdragon 888 Plus, der bl.a. skal levere bedre grafik end den normale 888’er chip. 12 GB RAM vil være standard.

Batteriet er næsten dobbelt så stort som i lillebror Z Flip og vil være delt i to – en i hvert halvdel af telefonen.

Endelig siger rygterne, at begge nye Samsung klapmobiler er solidt vandtætte. Hvis det er korrekt, at de lever op til de skrappe IPX8 specifikationer, betyder det, at telefonerne godt kan tåle en tur i vandet…..

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Luftrenseren er et bord