Xbox i en kuffert

Ny Huawei topmodel har kun 4G

(Foto: Huawei)

(Opdateret) Der er blevet tavst omkring Huawei på det seneste. Især, når det gælder smartphones, hvor Huawei længe var tredjestørst på markedet og i en kort periode sågar nummer to.

USA’s sortlistning af den kinesiske telegigant har gjort ondt, fordi Huawei ikke længere kunne købe chips og processorer i Vesten og heller ikke måtte bruge Google varianten af Android styresystemet med tilhørende online services som Gmail, Google Search og Google Maps.

Huawei har gjort sig store anstrengelser for at skabe et alternativ til Apples App Store og Google Play, men AppGallery er aldrig slået rigtig an på vores breddegrader.

Resultatet har været, at Huawei i det seneste års tid kun har solgt nye smartphone modeller på sin hjemmebane i Kina, hvor mærket er det klart største. Til gengæld ser man kun meget lidt til Huawei telefoner i danske butikker.

Formentlig bliver det også tilfældet med den helt nye P50 topmodel, som Huawei holdt verdens-premiere på i Kina i går.

https://consumer.huawei.com/dk/

Huawei P50 er verdens første smartphone, der kører på HarmonyOS ”out-of-the-box”, som man kalder det. Huaweis nye – og efter sigende glimragende – styresystem ligger som standard på telefonen, når man køber den. På en række andre Huawei mobile kan HarmonyOS tilkøbes og efter-monteres.

Den anden nyhed er, at Huawei P50 kører med den amerikanske Snapdragon 888 processor. Den sidder også i mange andre toptelefoner til Android, men i en anden version.

Huawei må nemlig kun købe 4G chips i USA – ikke de mere interessante 5G varianter. Derfor er P50 formentlig den eneste nye topmobil i 2021, der ikke kan bruges med 5G.

Alene dét gør P50 uinteressant på det danske marked. Det andet er Harmony styresystemet, der f.eks. ikke kan køre med app-bestsellere som Facebook, Twitter, Instagram eller YouTube.

De tekniske data på Huawei P50 og den dyrere P50 Pro ser ellers besnærende ud:

Begge telefoner har f.eks. kameraer, hvor den berømte tyske fotofabrikant Leica har været med inde over. For sidste gang ifølge de sociale medier i Kina. Leicas samarbejde med Huawei stopper efter P50.

De nyhe Huawei telefoner er vandtætte efter de skrappe IP68 specifikationer. https://consumer.huawei.com/dk/

Det ville være ærgerligt, for Huawei P50 Pro er netop blevet kåret som verdens bedste kamera-mobil af det respekterede franske test-laboratorium DxOMark. Huawei nyheden opnår 144 points og overhaler dermed Xiaomis betydeligt dyrere toptelefon Mi 11 Ultra. Den har 143 points,

Huawei dominerer i øvrigt DxOMarks Top-10 liste over de bedste smartphones at tage billeder med. Huawei har fire telefoner på listen, Xiaomi og Apple hver to. De sidste pladser har de to søster-firmaer Vivo og Oppo taget.

Huawei P50 Pro kommer med en 6,6 tommers OLED skærm og Full HD+ grafik – 2.700 gange 1.228 pixels. Displayet er meget hurtigt med 120 Hz opdatering og 300 Hz “touch sampling”.

Processoren er enten Qualcomm Snapdragon 888 eller Huaweis egen Kirin 9000. Begge kun med 4G. De suppleres af enten 8 eller 12 GB RAM og lagerstørrelser på 128 til 512 GB.

Hovedkameraet er på 50 megapixel. Dertil kommer en 40 MP sort/hvid linse, en 13 MP vidvinkel og et 64 MP teleobjektiv med 3,5 gange optisk zoom og 100 gange digital forstørrelse. Video kan optages i 4K kvalitet.

Batteriet har en kapacitet på 4.360 mAh og kan lades meget hurtigt op med 66 watt via kabel og 50 watt trådløst.

Huawei P50 Pro er vandtæt efter IP68 reglerne og er pakket ind i over cover af ”nano-crystalline” glas. Telefonen fås i fem farver, hvor den ene variant skifter kulør efter omgivelsernes lys.

Den billigere Huawei P50 fås udelukkende med Snapdraogn 888 4G og må nøjes med en OLED skærm på 6,5 tommer. Den viser Full HD+ og opdaterer 90 gange i sekunder (90 Hz).

Her er der kun tre kameraer på ryggen: 50 megapixel til det meste, en 13 MP vidvinkel og en 12 MP telezoom. Sidstnævnte har fem gange optisk forstørrelse og 50 gange digital. Video kan optages med 4K.

Batteriet er i Huawei P50 er på 4.100 mAh og kan udelukkende oplades via kabel. Til gengæld hurtigt via 66 watt.

Huawei siger i Kina, at de nye P50 telefoner skal sælges over hele verden – med undtagelse af USA. I første mgang skal de dog først lanceres i Kina, hvor de kan købes fra den 12. august.

Priserne bliver henholdsvis 4.488 yuan og 5.988 yuan, hvilket svarer til 4.600 og 6.200 danske kroner. Det er mange penge for en 4G telefon på det kinesiske marked….

https://consumer.huawei.com/dk/

https://consumer.huawei.com/dk/

 

 

 

 

1 kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Xbox i en kuffert