Playlister slår albums

Soundbar gør stemmer tydeligere

https://zvox.com/

Har du også nogle gange svært ved at skelne dialogen i en film fra baggrunds-støjen? Eller har svært ved at forstå kommentatoren i forgrunden fra alle de lyde, der flyver omkring ham eller hende?

Så har du samme problemer som mange hørehæmmede mennesker. De kan sagtens høre andre, men ikke tydeligt hvad de siger.

Netop det at gengive stemmer mere klart og præcist er et område, som de store fabrikanter af høreapparater fokuserer rigtigt meget på i deres nye og dyre modeller. Ud over, at høreapparaterne naturligvis har Bluetooth og kan streame musik ligesom et sæt trådløse øretelefoner.

Amerikanske ZVOX bygger primært høreapparater, men har nu – ganske genialt – fundet ud af, at firmaets ”Accuvoice” og ”SuperVoice” teknologier også med fordel kan anvendes i en tv-højttaler. Soundbars kalder man de aflange tingester, man placerer under skærmen.

ZVOX overfører sin stemme-tydeligheds-teknologi fra sine høreapparater til en ny soundbar højttaler til husets tv. (Foto: ZVOX)

 

Den nye ZVOX AV357 Home Theatre Sound Bar kan derfor dæmpe baggrunds-støjen i en film eller en tv-udsendelse, så personernes stemmer flyttes længere frem og mere centralt i lydbilledet.

Det kan enten ske helt automatisk, eller man kan indstille niveauet manuelt via en medfølgende app til mobiltelefonen. Alternativt skal man kunne integrere kommandoerne i en eksisterende tv-fjernstyring.

AV357 kombinerer seks niveauer af Accuvoice og SuperVoice algoritmer, så brugeren har i alt 12 trin at gøre godt med. Nogle af dem filtrerer og skærper samtidig stemmerne fra tv, så de bliver tydeligere at forstå.

ZVOX nyheden har imidlertid nok et smart trick på lager:

(Foto: ZVOX)

 

Den rummer et såkaldt ”Output Leveling System”, der sørger for, at lydniveauet hele tiden er, som man har indstillet det til.

Tv-reklamer kommer ikke længere brølende, fordi de har lov til at køre med en 30 procent højere lyd end selve udsendelsen. Herligt – hvis det virker.

Endelig bygger ZVOX ikke sin soundbar i plastik som så mange andre. Den fremstilles i ægte MDF træ som også seriøse Hi-Fi højttalere. Det skal bl.a. give en renere og mere præcis basgengivelse.

Indendørs i den nye soundbar sidder tre fuldtone højttalere på hver to gange tre tommer. De er koblet til en 24 watts digital Class D forstærker og kan via et PhaseCue kredskøb simulere 3D surround sound.

ZVOX hævder, at firmaets PhaseCure kredsløb kan give surround lyd ud fra en enkelt højttaler. (Foto: ZVOX)

Den nye soundbar måler 60 cm i bredden, godt 11 cm i dybden og syv i højden. Vægten er kun to kilo inklusive strømforsyning.

ZVOX AV357 koster kun 300 dollars eller ca. 1.900 kroner, hvilket lyder absolut fornuftigt, hvis soundbar’en er lige så god, som fabrikanten lover.

Jeg kender ikke en dansk forhandler af nyheden, men den kan i hvert fald købes både på ZVOX’ hjemmeside og hos Amazon….

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Playlister slår albums