Soundbar gør stemmer tydeligere

Motorola giver 108 MP kamera

(Foto: Motorola)

(Opdateret) Motorola, der i dag er en del af den kinesiske it-kæmpe Lenovo, sprøjter den ene nye smartphone ud efter den anden. I flere forskellige model-familier og i stort set alle prisklasser.

Den nye anden generation af Moto Edge placerer sig i den pæne del af mellemklassen med priser fra 2.700 til 5.000 kroner. Alle har 5G.

De tre varianter af – Edge 20 Lite, Edge 20 og Edge 20 Pro – ligner hinanden meget ved første øjekast. Deres skærme har f.eks. samme større – pænt store 6,7 tommer og samme grafiske opløsning – Full HD+.  Men der er forskel på processor, display-kvalitet og ikke mindst på kameraerne.

Skærmen i Lite udgaven har f.eks. en opdaterings-frekvens på 90 Hz, mens de to dyrere modeller har 144 Hz. Det gør dem mere velegnede til video og avancerede computerspil.

Med kun 6,9 mm er Edge 20 formentlig den slankeste 5G mobil på markedet. Det er så gået ud over batteriets størrelse – moderate 4.000 mA

(Foto: Motorola)

 

Lite udgaven er mere buttet – 8,3 mm. Til gengæld er batteriet på flotte 5.000 mAh. Pro modellen placerer sig midt imellem med sit 4.500 mAh batteri.

Motoren i Lite modellen er en MediaTek Dimensity 720, der ledsages af 8 GB RAM og 128 GB lager som standard.

Bagpå har man tre kameraer, hvor hoved-objektivet er på hele 108 megapixel. Imponerende for en telefon til under 3.000 kroner. De to andre linser er en ultra vidvinkel på 8 MP og en dybde-måler på 2 MP. Selfie-skyderen på fronten har en 32 MP sensor.

Telefonen kommer med standard Android 11, et klassisk hovedtelefon stik, og batteriet kan lades hurtigt op via kabel med 30 watt. Farverne til valg er RElectric Graphite og Lagoon Green.

Storesøster – eller er en mobil hankøn? –  Motorola Edge 20 kører på den dyrere og kraftigere Snapdragon 778G processor fra Qualcomm. Også den har 8 GB RAM og 128 GB som det normale.

(Foto: Motorola)

Kameraerne ser ud til at være stort set identiske med Lite modellen. Blot er vidvinklen forbedret til en 16 megapixel type.

Moto Edge 20 har også fået hurtigere netværk – Wi-Fi 6 og Bluetooth 5.2. Batteriet kan oplades med 30 watt via kabel. Prisen på denne telefon ligger på 3,699 kroner, og den fås i kulørerne Frosted White, Frosted Gray og Frosted Emerald.

Den mest interessante er selvfølgelig Pro topmodellen. Den har nemlig Motorolas første periskop-zoom, der sikrer fem gange optisk forstørrelse. Det svarer ifølge Motorola til, at man kan få motivet 50 gange tættere på.

De to andre objektiver er en ultra vidvinkel på 16 MP og en 108 megapixel hoved-linse, der her er forsynet med Motorolas Ultra Pixel teknologier.

Den betyder, at hver ni billedpunkter kombineres til én stor ultra-pixel, som skal forbedre lysfølsomheden ni gange. Det lyder godt for fotos under svære lysforhold.

Motor Edge 20 Pro indeholder Motorolas første periskop tele-objektiv og et hovedkamera på hele 108 megapixel. Det er en direkte udfordrer til Samsungs Galaxy S modeller. (Foto: Motorola)

Skærmen er som hos de to andre på 6,7 tommer. På Pro er der dog tale om en Mammouth type, der både er ekstrem hurtig – 144 Hz – og meget lysstærk. Desuden kan den vise billeder i HDR10+ kvalitet.

Motoren i Edge 20 Pro er Snapdragon 870, der er den næst-hurtigste hos Qualcomm. Den får 12 GB og 128 GB lager at sprede sig på.

Også her er der Wi-Fi 6, Bluetooth 5.2 og NFC. Batteriet på 4.500 mAh kan fyldes op med 30 watt via kabel.

Topmodellen Moto Edge 20 Pro er prissat til under 5.000 kroner, hvilket gør den mere konkurrence-dygtig end sidste års Edge 10 variant fra Motorola.

Pro modellen kommer til salg i tre farver – Midnight Blue, Iridescent White og indpakket i blåt vegant læder.

Mens priserne på de tre nye Moto 20’ere er meldt ud – henholdsvis 350, 500 og 700 euro – kan Motorola endnu ikke oplyse, hvornår telefonerne kan købes i danske butikker….

Motoren i Edge 20 Pro er en Snapdragon 870, i Moto Edge en Snapdragon 778G og i Lite modellen en MediaTek Dimensity 720. Alle kører med 5G. (Foto: Motorola)

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Soundbar gør stemmer tydeligere