Intet er meget mere

iPhones sælger som aldrig før

(Foto: Karolina Grabowska / Pexels)

Som så ofte før kan Apple takke iPhone for sin succesrige skæbne.

I April, man og juni steg salget af Apple telefoner nemlig med hele 50 procent – målt i omsætning – og når man sammenligner med samme periode for et år siden.

Med andre ord er iPhone 12 blevet en kæmpe bestseller for Apple. Den kom sent ud som 5G telefon i forhold til konkurrenterne fra Android, men har til gengæld overhalet dem alle sammen i popularitet hos publikum.

Apples netop offentliggjorte tal for regnskabs-årets tredje kvartal er i det hele taget en omgang ren jubel-læsning.

Apple fortsætter med at åbne egne Stores i maleriske omgivelser. I Rom bl.a. i et fornemt gammelt palæ og i Los Angeles i et berømt biograf teater. (Foto: Apple)

Alle Apples divisioner er gået frem, mens Corona pandemien har hærget  – telefoner, Mac, iPad, services og wearables. Tilsammen lagde de 81,4 milliarder dollars i Apples pengekasse på bare tre måneder. Det svarer til ca.  522 kroner.

iPhone salget alene udgjorde næsten halvdelen af Apples omsætning her i foråret. 39,6 milliarder dollars alene for at være præcis.

Mens den totale omsætning gik frem med 36 procent i forhold til sidste år, næsten fordoblede Apple sit overskud. På bundlinien står 21,7 milliarder dollars netto – ca. 140 mia.  kroner. Det er 93 procent mere end i samme kvartal i 2020.

Apples Services division kan også fortælle om stor fremgang. 33 procent til 17,5 mia. dollars. Det er her tjenester som iCloud, Apple Music, Apple TV+ osv, ligger.

Corona med tvunget hjemme-arbejde og fjern-undervisning har fået salget af Mac computere til at galoppere. (Foto: Apple)

Bortset fra iPhone omsætter Services mere end dobbelt så meget som nogen anden afdeling hos Apple. Inklusive Mac computerne, der jo egentlig var, hvor Apple kom fra. Inden telefoner, tablets, musik osv.

Endnu større fremgang havde afdelingen “Wearables, Home and Accessories”. Det er divisionen, hvor produkter som Apple Watch, AirPods øretelefoer, HomePod højttalere og de nye AirTags befinder sig. Her voksede salget med 36 procent til 8,8 milliard dollars.

Under Corona er salget af Macs og iPads gået strygende for Apple. Omsætningen af computere steg med 16 procent til 8,1 milliarder dollars, mens iPads gik frem med 12 procent til 7,4 milliarder USD.

I den forbindelse er det interessant at bemærke, at Mac salget gennem flere år lå helt fladt omkring fire milliarder dollars pr. kvartal. Samtidig mente mange, at tablets markedet ville dø ud, fordi folk hellere ville købe store smartphones.

I begge tilfælde har Corona pandemien vendt helt op og ned på verden. Folk har købt vildt ind af ny elektronik, når de nu var tvunget til at arbejde og blive undervist hjemmefra….

(Infografik: Statista.com)

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Intet er meget mere