Så meget er en OL-medalje værd

Xbox har omsider Flight Simulator

(Foto: Microsoft Xbox

Microsofts mest berømte spil – den legendariske ”Flight Simulator” til pc – kører fra i dag også på de nye spilkonsoller Xbox Series X og S.

Dermed opfylder Microsoft et løfte, som blev givet tilbage for et år siden, da 2020 udgaven af flysimulatoren så dagens lys.

Xbox udgaven skal være mindst lige så detaljerig og realistisk som pc-udgaven. Nogle af de første kommentarer fra nettet siger, at Xbox versionen kører endnu hurtigere og giver flottere billeder på grund af konsollens processorer kun skal tænke i grafik og spil.

”Flight Simulator” er ikke for begyndere. Det er et krævende spil, der ligger meget tæt på, hvordan det føles at sidde i et rigtigt cockpit. Ligegyldigt, om der er tale om et lille sportsfly eller en stor airliner.

(Foto: Microsoft Xbox

Piloten ved Xbox konsollen udsættes for nærmest autentiske udfordringer som real-time vejrforandringer inklusive vind-hastighed og -retning, temperatur, fugtighed, regn eller uvejr med lynnedslag.

Programmet henter ægte satellit data ned på konsollen via kunstig intelligens internet og Bing Maps.

Microsofts Azure cloud tjeneste sørger samtidig for, at man har detaljerede information om 37.000 lufthavne og flyvepladser, to millioner byer, 1,5 milliard bygninger, ægte oversigter over veje, bjerge, vandveje, store dyr, trafik, træer og skove osv.

Microsoft har benyttet lejligheden til at indføre en række nye features, som ikke findes i den nuværende pc-udgave – kun Xbox X/S versionen:

Det er f.eks. Discovery Flights, hvor begyndere let kan komme på en flyvetur over berømte turist-attraktioner som pyramiderne i Ægypten, Mount Everest eller Rio de Janeiro i Brasilien.

Et år efter Windows pc’erne får Microsofts Xbox X og S konsoller omsider Flight Simulator. (Foto: Microsoft Xbox)

Flight Training modulet skal være meget bedre og lettere at gå til: I Xbox udgaven er der 223 trænings-sessioner, som lærer brugeren det fundamentale i at flyve. Man bliver også undervist i instrument-flyvning og får lov til at manøvrere et Airbus A320 passagerfly.

Flight Assistants er et nyt værktøj, hvor kunstig intelligens (AI)  bruger assistenter – en slags copiloter – til f.eks. at lande flyet, trimme maskinen i luften eller finde steder i den nærmere geografi, der har special interesse (POI’er).

World Exploration indeholder nu satellit billeder, mere detaljerede landkort og flere POI’er, så man f.eks. nemt kan finde sin egen bolig og dreje et par runder over den.

Endelig er der kommet en Land Anywhere feature. Den gør det f.eks. muligt at lande på vand, på is og sne og i uvejsomt terræn. Verden er jo andet end lufthavne med kilometervis af asphalt.

Microsoft Flight Simulator er klar til download fra i aften til Xbox Series X/S konsoller. Det kræver, at man har et Xbox Game Pass, Windows 10 med Xbox Game Pass for PC eller Steam….

På Xbox kan man forsøge at lande på vand, sne eller i uvejsomt terræn. (Foto: Microsoft Xbox)

Her ses den nye Flight Assistant feature med kunstig intelligens. (Foto: Microsoft Xbox)

Man kan lære at fly både med små sportsfly og store airlinere. (Foto: Microsoft Xbox)

Her er vi ved at indprogrammere en flyvetur med en Boeing 747 fra Charles de Gaulle lufthavnen i Paris til John F. Kennedy i New York. (Foto: Microsoft Xbox)

(Foto: Microsoft Xbox)

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Så meget er en OL-medalje værd