Musen har blæser i

Så meget er en OL-medalje værd

(Foto: Charles Deluvio / Unsplash)

Det er mange år siden, at en guldmedalje ved de olympiske lege bare betød ære og anerkendelse, måske et klap på skulderen af kulturministeren og udnævnelse til æresborger i den by, man kommer fra.

I dag er OL lig med Big Money. På alle måder. Det aktuelle OL i Tokyo er det dyreste nogensinde, og nogle lande belønner deres atleter fyrsteligt, når de kommer hjem med metal om halsen.

Dertil kommer naturligvis de reklame- og sponsor-kontrakter, som de bedste OL-sportsfolk kan hente hjem personligt.

Her er der tale om langt større beløb end den bonus, de får fra deres hjemland. Adskillige OL-deltagere er allerede millionærer, mens legene foregår. Historien om OL og amatører er også forbi for længst.

Ifølge svømmesports-websiden swimswam.com fører de to nabolande Indonesien og Singapore an, når det gælder officielle belønninger for en guldmedalje. Begge giver omkring 4,8 millioner kroner – 745.000 dollars.

Det er tre gange så meget som Kazakhstan og Italien. Frankrig og Rusland ofrer kun godt 60.000 dollars – ca. 387.000 kroner – mens amerikanerne nærmest går i små sko med deres bonus på 37.500 dollars eller ca. 240.000 kroner.

Swimswam gør opmærksom på, at mange lande lønner deres elite-sportsfolk på anden vis. Herhjemme får de f.eks. økonomisk hjælp fra Team Danmark, mens lande som Tyskland og Rusland har dem ansat på fast løn som ”sports-soldater….”

(Infografik: Statista.com)

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Musen har blæser i