Xbox har omsider Flight Simulator

Nu bliver Nokia rigtig robust

(Foto: Nokia / HMD Global)

Særligt hårdføre mobiltelefoner har det ligesom klassiske jeeps, Landrovers og Landcruisers. De er ikke bange for at vise, hvad de kan. Derfor er de klodsede – andre kalder det seje.

Den nye Nokia XR20 danser ud af rækken. Den er meget robust og klarer f.eks. de seneste MIL-STD-810H specifikationer til vand, snavs og styrt, men den ligner altså en helt almindelige – civil – smartphone.

Bevares – med 10,6 mm er den en smule tykkere. Den vejer også lidt mere. På den anden side vil mange nok sige, at den ligger bedre i hånden.

Til gengæld vil de færreste tro, at Nokia XR20 kan tåle at falde fra to meters højde og ned på beton uden at kny. Den klarer også ekstrem varme og kulde. Den er absolut stødtæt, og så kan man glemme den på én meter vand i 60 minutter. Den drukner ikke.

Nokia XR20 opfylder de militære MIL-STD810H krav til vand, støv og styrt. (Foto: Nokia / HMD Global)

Til de rå hører vel også, at XR20 er forsynet med Cornings dyreste Victus variant af Gorilla Glass. Skærm-glasset er ekstra afvisende over for ridser og slag – og så kan det betjenes med både handsker og våde hænder.

Nokia reklamerer med, at man har opfundet markedets første ”life proof phone”. Måske Nokia ligefrem lancerer en ny modetrend for de mange, der går i pænt jakkesæt på kontoret, men opfører sig vildt udendørs i fritiden. De har nu en telefon, der ser pæn og præsentabel ud begge steder.

Forvent dog ikke toppræstationer på andet end det rent fysiske. Indendørs hører elektronikken ikke til mere end en mellemklasse telefons.

Motoren i Nokia XR20 er Qualcomms Snapdragon 480 med 5G, der assisteres af 6 GB RAM og 128 GB lager, Sidstnævnte kan udvides med 512 GB via et microSD kort.

Ved første øjekast ligner den nye Nokia XR20 en helt almindelig smartphone med ret stor skærm. (Foto: Nokia / HMD Global)

Displayet er pænt stort på 6,67 tommer. Det er af LCD-tyoen med gennemsnitlige 550 nits i lysstyrke. Grafikken vises i Full HD+ og 2.400 gange 1.080 punkter. Ikke noget med hurtig opdatering eller specielle hensyn til gamer folket.

Lidt imponerende er det til gengæld, at Nokia har ofret en tysk Zeiss optik til hovedkameraet på 48 megapixel. Det suppleres af en 13 MP vidvinkel og en selfie skyder på fronten på beskedne 8 MP.

Batteriet er på pænt store 4.630 mAh, og man får både trådløs og kablet opladning – og på henholdsvis 15 og 18 watt. Hurtigere end på iPhone javel, men ikke imponerende i forhold til mange brødre fra Android.

Endelig skal jeg vel nævne, at Nokia XR20 kommer med et godt gammeldags hovedtelefon stik, og at det er den rene Android 11, man får til mobilen. Ikke noget med en fancy brugerflade ovenpå.

Den nye seje Nokia kommer på markedet nu og skal koste 4.299 kroner. Med i prisen følger, at man finansierer plantning af 50 træer via miljø-organisationen Ecologi….

Den nye XR20 kan tåle at blive taget med overalt – bogstavelig talt. (Foto: Nokia / HMD Global)

Kun den tykkere ramme omkring displayet afslører, at Nokia XR20 er en meget robust telefon. (Foto: Nokia / HMD Global)

 

https://www.nokia.com/phones/da_dk

https://www.youtube.com/watch?v=WInhysFBHqQ

https://newatlas.com/mobile-technology/hmd-global-nokia-xr20-6310-c30/

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Xbox har omsider Flight Simulator