Ny Samsung får 65 watt oplader

Solbriller med trådløs lyd i

(Foto: Lucyd)

I virkeligheden er det lidt dumt, at man fylder sit hoved med både solbriller og øretelefoner, når man vil høre musik i sommerens solskin eller vil tage imod håndfri telefon-opkald.

Kunne man ikke kombinere de to ting – og måske endda på en elegant facon?

Det er ideen bag det amerikanske firma Innovative Eyewear, der lancerede sine Lucyd Lite briller i januar.

Interessen for de “larmende” solbriller med indbyggede Bluetooth højttalere har været så overvældende, at den lille fabrikant nu er ude at søge efter ekstra kapital.

Den skal bruges til at finansiere udvikling og produktion af et langt større udvalg af stel-designs og brilleglas i alle relevante styrker. Det foregår via aktie-tegning på iværksætter portalen StartEngine.com.

Selve den grundlæggende idé med ”smarte” briller er bestemt ikke ny. Tilbage i 2013 lancerede Google de første på markedet. Glass Explorer hed de.

(Foto: Lucyd)

Googles idé var god i princippet, men de første praktiske eksempler var store og klodsede og svære at betjene.

Målgruppen var også tech-freaks – ikke de millioner af mennesker, der er nødt til at gå med briller hver dag.

Google opgav hurtigt, mens masser af små start-up virksomheder tog ideen op i de følgende år. Innovative Eyewear gjorde det i 2019 og er nu blandt de første med et konkret og moderigtigt resultat.

De seneste Lucyd Lyte er mest aktuelle som solbriller lige nu – med og uden styrke. De vil dog også blive tilbudt som almindelige briller i forskellige stel og i samarbejde med brille-butikker og sundheds-myndigheder.

Ifølge Innovative Eyewear havde verdensmarkedet for smarte briller en værdi på 4,5 milliarder dollars – knap 29 mia. kroner – i 2020.

I år skal markedet være endnu større, selvom efterspørgslen efter nye solbriller er svækket på grund af Corona og rejse-restriktioner.

(Foto: Lucyd)

 

Fordelen ved de nye Bluetooth hørebriller er åbenlys: Man behøver ikke blive blokeret fra omverdenen med hovedtelefoner i ørerne, når højttalerne sidder i selve brillestellet.

Mange af Lucyd modellerne har også indbyggede mikrofoner, så de kan bruges til håndfri telefoni sammen med en smartphones, som folk alligevel altid har med sig.

Via digitale assistenter som f.eks. Apples Siri, Amazons Alexa eller Googles Assistant kan man også direkte afgive kommandoer med sin stemme. Så kan brillerne f.eks. åbne bildøre, tænde for alarmer i hjemme, tjekke vejrudsigter og fartplaner over internet osv.

Innovative Eyewear har enten fået eller ansøgt om 24 patenter i forbindelse med sine Lucyd briller. De tre er for teknologiske nyheder, de 21 for design.

Til september vil firmaet med base i Miami i Florida lancere en helt ny type app, der vil gøre det muligt at lytte til og svare på social media indlæg – med deres stemme, håndfrit og via deres briller. Den nye Vyrb app kommer til både iPhones og Android.

Priserne for et sæt Lucyd Lyte briller begynder ved 149 dollars eller ca. 950 kroner….

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ny Samsung får 65 watt oplader