Hvor meget er en ansøgning værd?

Ny Samsung får 65 watt oplader

(Foto: WeChat / Gizchina)

For en gang skyld har lille Danmark en pioner-rolle i en smartphone lancering fra store Samsung.

En dansk myndigheds-godkendelse af hurtig-opladeren til den kommende Galaxy S22 telefon giver nemlig en vigtig information om næste generation af Samsungs næste smartphone generation.

Samsung har ikke selv afsløret noget om indeholder i Galaxy S22, der ventes at få verdens-premiere den 11. august.

Via et lækket godkendelses-papir fra den danske myndighed Demko ved vi nu, at S22 telefonerne får en hurtig-oplader, der kan håndtere op til 65 watt.

Det vil dermed være den hurtigste opladning i nogen Samsung telefon. Andre smartphone mærker som f.eks. OnePlus eller Xiaomi er for længst oppe i disse hastigheder, men ikke Samsung.

Det er helt normalt, at elektronik fabrikanter får deres nye produkter godkendt i en række lande, før de bliver sluppet løs på publikum.

Hos mobiltelefoner er det typisk radioene til den trådløse kommunikation og de elektriske dele. De skal jo nødigt være brandfarlige.

Samsungs nye Galaxy S22 telefoner ventes at indholde specielle fordampnings-kamre, hvor varmen fra chips og batterier kan køle af. (Foto: Gizchina)

 

Normalt er det myndigheds-godkendelser fra store lande som USA, Kina, Storbritannien eller Tyskland, som tiltrækker sig størst interesse, når de bliver offentliggjort eller lækket.

Det danske dokument fra Demko er også kun internationalt interessant, fordi det som det første beviser, at Samsung har en hurtig-oplader på vej til sin næste toptelefon.

Tech-medier ude i Asien har været helt oppe og køre over nyheden her i weekenden, så Danmark får sig en uventet berømmelse i bl.a. kinesiske sociale medier i disse dage.

Ifølge Demko papiret kan man se, at type-nummeret på Samsungs nye super-hurtige ladeklods er is EP-TA865, og at den kan arbejde med lade-hastigheder på 15, 45 og 65 watt.

Samsung har generelt været meget forsigtig med sine batterier siden Galaxy Note 7 skandalen for fem år siden.

Da blev verden opskræmt af, at adskillige dyre smartphones fra Samsung brød i brand eller eksploderede, fordi batterierne var blevet for stressede.

Dengang resulterede uheldene i, at Samsung telefoner blev forbudt i passagerfly verden over. Samtidig måtte Samsung trække hundrede-tusinder af Note telefoner tilbage og give køberne erstatning Det kostede Samsung milliarder af kroner.

(Foto: Demko / MyDrives)

Siden har der tilsyneladende ikke været flere problemer med Samsung smartphones, men for en sikkerheds skyld praler den sydkoreanske gigant ikke så meget med sine batteriers præstationer som  tidligere tider.

Spørgsmålet bliver så, om Samsung leverer den nye 65 watt oplader med som standard til sine nye Galaxy S22 telefoner.

Ligesom Apple er Samsung nemlig gået over til en strategi, hvor nye smartphones sælges uden ladeblok. Enten kan man bruge sin gamle eller købe en ny som ekstra-udstyr,

Den anden store nyhed i Galaxy S22 ventes at blive kameraerne, som Samsung henter hjælp til hos den kendte japanske fotofabrikant Olympus.

Dermed følger Samsung i hælene på mange af sine konkurrenter, der smykker deres smartphones med samarbejder med klassiske kamera-producenter. Huawei og Vivo med f.eks. Leica, OnePlus med Hasselblad eller Nokia med Zeiss.

Olympus teknologien vil formentlig kun findes i den kommende Galaxy S22 Ultra model. Den vil især forbedre kameraets stabilitet og evner til at skyde videoer.

De mindre Galaxy S22 og S22+ får efter sigende helt nye 50 megapixel hoved-objektiver, mens Ultra udstyres med en billedsensor på 108 megapixel….

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvor meget er en ansøgning værd?