Solbriller med trådløs lyd i

Bedste foto er taget med gammel iPhone

(Foto: Photo Mix / Pixabay)

Det er en evigt gyldig sandhed, at et rigtig godt fotografi ikke kan tages alene med verdens bedste kamera. Fotografen har lige så stor betydning.

Det gælder både, når man arbejder med professionelle spejlrefleks-kameraer – men måske i endnu højere grad, når man bruger sin mobiltelefon til at tage fotos og videoer.

I hvert fald er sandheden netop blevet bekræftet nok engang, da vinderne af 2021 udgaven af den internationale iPhone Photography Awards (IPPA) konkurrence blev offentliggjort forleden.

Det stemningsfulde vinder-billede af to transylvanske fårehyrder havde ungareren Istvan Kerekes nemlig taget med en fem år gammel iPhone 7.

Siden 2016 har Apple gjort store fremskridt i både sine kameraer, i display teknologien, processorernes råstyrke og softwarens kvalitet.

Men man kan sagtens tage fantastisk flotte billeder med en telefon, der kun har et enkelt objektiv at gøre godt med som på en iPhone 7 – 7 Plus modellen havde to. I dag har selv billige smartphones tre eller fire kamera-linser.

Man behøver ikke at have den seneste nye smartphone for at tage fremragende billeder. (Foto: Janeb13 / Pixabay)

Af de 54 billeder, som vandt priser ved årets IPPA, var kun syv taget med Apples seneste nye iPhone 12 eller iPhone 12 Pro Max.

Med andre ord blev de 47 andre skudt med gamle iPhones, hvor den ældste var en iPhone 5s fra 2013. De fleste fotos var skabt på iPhone X eller iPhone XR.

Selvfølgelig er kameraerne på iPhone 12 teknisk set bedre, men IPPA konkurrencen viser, at et godt foto er mere end bare megapixels.

Det er at finde det rette motiv, det optimale lys, skabe en flot komposition af billedet og levere en god historie. Det kan telefonen ikke af sig selv. Kun fotografen bag linsen.

Jeg ville gerne vise jer nogle af vinderbillederne som illustration til artiklen, men det må jeg ikke af copyright-mæssige grunde.

Til gengæld kan jeg give jer et direkte link til IPPA’s hjemmeside, hvor I kan nyde alle de fantastisk flotte billeder – taget med en iPhone. De er besøget og klikket værd….

 

 

 

(Foto: Photo Mix / Pixabay)

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Solbriller med trådløs lyd i