Isterninger skal da være runde

Hvorfor købe en dyrere mobil?

(Foto: OnePlus)

Mens de fleste andre smartphone fabrikanter gør alt for at hemmeligholde indholdet af deres nye modeller indtil den officielle premiere, gør OnePlus præcist det modsatte.

Gennem alle årene har OnePlus haft for vane at lægge nyhederne drypvis i ugerne inden lanceringen. Derfor var der ikke mange overraskelser, da den nye OnePlus Nord 2 5G telefon blev vist her til eftermiddag.

Nogle få detaljer har dog ikke været fremme: F.eks, at Nord 2’s batteri på 4.500 mAh batteri er delt i to.

Det har været nødvendigt for at opnå den meget hurtige ladetid, som Warp 65 teknologien giver mulighed for. 65 watt svarer til, at OnePlus Nord 2 5G kan lades fra 0 til 100 procent på 35 minutter eller fra nul til en dags strømbehov  et kvarter.

Det gøres ved at lade strømmen løbe parallelt i to spor gennem ledningen. En teknologi, vi har set anvendt på flere dyre telefoner i topklassen, Nord 2 er første gang, den er landet i mellemklassen, Den nye OnePlus koster nemlig fra 3.300 kroner – ikke det dobbelte eller mere.

 

OnePlus selfie kamera kan genkende op til fem ansigter på samme foto – hvis man tør at stå så mange tæt sammen her lige efter Corona. (Foto: OnePlus)

Dermed er også afsløret, at Nord 2 ikke er nået helt ned i den pris, vi havde forventet. Nemlig under 3.000 kroner.

Men ok – telefonen byder på rigtig meget power til sin lidt højere pris. Desuden skal OnePlus også have plads til et par billigere 5G modeller, der kommer om nogle måneder.

OnePlus Nord 2 5G disker op med en 6,43 tommers OLED skærm med 90 Hz opdatering og support for HDR10+ videobilleder. Den samme som på forgængeren.

Det kan man bestemt ikke sige om motoren i dyret. OnePlus er nemlig for første gang hoppet bort fra amerikanske Snapdragon processorer og har i stedet bedt Dimensity 1200-AI chips fra taiwanesiske MikroTek inden for.

De er uden tvivl billigere end processorer fra Qualcomm. Desuden har OnePlus haft direkte indflydelse på udviklingen af den nye chip. Den har således fået et særligt lag af funktioner med kunstig intelligens – heraf tilnavnet AI.

OnePlus Nord 2 5G har bl.a. en NightScape Ultra funktion, der skal gøre det nemmere at tage fotos i dårlig belysning. (Foto: OnePlus)

 

Kameraerne skal også være noget særligt for prisklassen. Kvalivaren er nu fordelt på tre objektiver  i OnePlus Nord 2 5G mod fire i sidste års Nord (1):

Hoved-objektivet er fra Sony og på 50 megapixel med optisk billed-stabilisering. Det suppleres af en supervidvinkel på 8 MP og 120 grader plus en monokrom sensor til afstands-bedømmelse og fokusering. Der er 2 gange optisk zoom og fem gange digital.

Med hensyn til video kan Nord 2 håndtere 4K med 30 billeder i sekunder (fps), mens man får 60 fps ved 1.080 punkter (Full HD).

Mange vil sikkert mene, at OnePlus har gjort større fremskridt med selfie-skyderen på fronten end med de objektiver på ryggen.

Med en 32 megapixel billedsensor er det OnePlus hidtil bedste. Også fordi selfie-skyderen rummer en feature, der kan genkende op til fem ansigter på én gang. Forudsat naturligvis, at så mange tør stå så tæt sammen lige efter Corona.’

Sjov er også en Dual Video View finesse, der gør det muligt at se optagelserne fra front- og bagkamera på hver sin halvdel af skærmen.

Endelig findes også en NightScape Ultra funktion, som skal kunne tage ok billeder selv i dårlig belysning.

I Danmark fås OnePlus Nord 2 5G i farverne Blue Haze og Gray Sierra. Telefonen er garanteret to års større Android opdateringer og tre års sikkerheds-opdateringer.

Den nye telefon vil kunne købes på OnePlus hjemmeside samt hos Elgiganten, Proshop, Telia og 3 fra den 28. juli.

Priserne bliver 3.299 kroner med 8 GB RAM og 128 GB lager. Vil man have den store version med 12 GB RAM og 256 GB lager, skal man betale 3.899 kroner…..

Den nye mellemklasse OnePlus fås i disse to farver på det danske marked. (Foto: OnePlus)

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Isterninger skal da være runde