Kræs for podcasters

2 AF 3 NYE MOBILER ER 5G

(Foto: Frederik Lipfert / Unsplash)

Det går meget stærkere med at få indført den nye 5G telefoni end for 10 år siden, da forgængerne 4G blev introduceret verden over.

Nye tal viser således, at 5G telefoner står 2/3 af den globale omsætning i nye smartphones. Målt i styktal var det 39 procent af alle ny-indkøbte mobiler.

At tallene fra andet kvartal af 2021 ikke er lige store skyldes, at 5G telefoner er dyrere i gennemsnit end 4G modeller.

Prisforskellen bliver dog mindre måned for måned, og i dag kan man snildt købe gode 5G telefoner til langt under 3.000 kroner.

Analytikerne fra Counterpoint Research holder et vågent øje med den mobile udvikling. De konstaterer bl.a, at den store motor i 5G salget fortsat er Apples iPhone 12.

Her er verdens Top-5 mærker i 5G telefoner i første kvartal af 2021. Til venstre er det målt i styktal – til højre i omsætning. (Grafik: Counterpoint Research).

Målt i styktal sad iPhones på hver tredje 5G mobil (34 procent) solgt i årets første kvartal. I omsætning var det over halvdelen – 52 procent – fordi en iPhone typisk er dyrere end en Android mobil.

På andenpladsen i 5G kapløbet finder vi Samsung – målt på omsætning – ,mens kinesiske OPPO har næsen forrest i antal solgte 5G telefoner.

OPPO vil formentlig gå stærkt frem her senere på året, fordi mærket i mellemtiden har overtaget søsterselskabet OnePlus. Sidstnævnte sælger bl.a. mange 5G telefoner til os danskere.

Selvfølgelig tæller Danmark ikke meget i det store verdensbillede – og slet ikke, når man sammenligner med Kina.

Ved årsskiftet stod kineserne for knap 80 procent af alle nye 5G telefoner. Over 160 millioner eksemplarer blev solgt i Kina sidste år.

Når vi nu er ved det kinesiske marked, kan jeg også fortælle, at 70,4 procent af alle kinesere havde har internet den 31. december 2020. Det svarer til 989 millioner mennesker og har formentlig passeret den første milliard i mellemtiden.

Apples iPhone 12 står for 68 procent af verdens omsætning i 5G telefoner. Målt i styktal sidder Apple på 39 procent. (Grafik: Counterpoint Research).

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kræs for podcasters