Kølig luft om halsen

Ny Huawei om 14 dage

(Foto: Huawei)

Selvom vi ikke hører meget til nye Huawei telefoner længere her i vores del af verden, fortsætter den kinesiske telegigant med at udvikle nye modeller.

Det sker bare i et meget langsommere tempo, end vi har været vant til fra den kant. Før USA’s sortlistning og forbud mod at bruge f.eks. Googles populære services rullede Huawei den ene toptelefon efter den anden ud på det danske marked.

Resultatet er, at Huawei har måttet skrue sin mobiltelefon produktion voldsomt ned og opgive at sælge nye modeller i f.eks. Vesteuropa.

I dag er Huaweis smartphones næsten usynlige i danske butikker, hvor de engang var det tredjestørste mærke.

På sin hjemmebane i Kina er Huawei fortsat en klar nummer ét, men kineserne må jo heller ikke bruge Google, Facebook, Instagram, Twitter, YouTube osv.

Huawei ser nu ud til at have løst nogle af sine leverance-problemer og kan derfor nu melde ud, at P50 topmodellen (forhåbentligt) får verdens-premiere den 29. juli.

P50 telefonen har været forsinket i flere omgange. Først og fremmest, fordi Huawei ikke har kunnet skaffe tilstrækkeligt stærke processorer i Kina. De mest oplagte – USA’s Snapdragon motorer – måtte Huawei ikke købe.

(Foto: Gizmochina Weibo)

På grund af små lempelserne i embargo’en har Huawei nu adgang til Qualcomms topchip Snapdragon 888, der sidder i de fleste dyre Android smartphones i dag. Men kun i chippens 4G udgave. Ikke 5G varianterne, som alle vil have.

Alene det sætter grænser for, hvor store chancer en Huawei P50 kunne have i Europa. Den anden er, at Huawei kun kan levere telefonen med sit eget HarmonyOS styresystem.

Det er på mange måder bedre end Android og Apples iOS, men det mangler alle de vildt populære amerikanske apps plus adgangen til f.eks. Google Maps og Search. Eneste rigtigt kendte app på HarmonyOS er TikTok, der jo tilfældigvis også er kinesisk.

De to argumenter bliver formentlig årsagen til, at vi ikke får den nye P50 telefon at se på det danske marked. Uanset, hvor mange tekniske kvaliteter, mobilen ellers måtte have.

Huawei ser sin fremtid i Skandinavien som udbyder af andre typer underholdnings-elektronik – bare ikke telefoner. I stedet ser vi Huawei navnet på højttalere, laptops, smartwatches, computer skærme, stationære pc’er, øretelefoner – og måske tv.

4G varianten af Huawei P50 er lige så stærk som 5G udgaven, men mangler bare adgangen til fremtidens mobilnet, som alle markedsfører lige nu. Ingen gider at snakke om 4G, selvom 99 procent af os sagtens kan nøjes med det.

Mens eksport-versioner af P50 altså udstyres med Snapdragon 888 til 4G, vil Huawei sælge telefonen med 5G i Kina. I så tilfælde bliver det med Huaweis egen Kirin 9000 processor ombord.

Det seneste nye spionfoto af P50, som det hollandske online medie LetsGoDigital har vist. (Foto: LetsGoDigital)

Ifølge kinesiske tech-medier bliver Huawei P50 den mest kinesiske telefon af alle – nærmest uanset pris. Bortset fra Snapdragon processoren indeholder P50 (næsten) udelukkende komponenter fra Kina.

Rapporterne fra Kina fortæller også, at P50 vil sætte nye standarder for, hvad man kan forvente af kameraer på en smartphone.

Huaweis telefoner har altid ligget med i toppen – eller aller-øverst – når det gjaldt foto og video. Helt oplagt har Huawei brugt ekstra energi på at gøre billedsensorer, objektiver og den kunstige intelligens til at styre dem endnu bedre. Også selvom det i dag er uden assistance fra tyske Leica.

P50 telefonen vil komme i tre eller fire udgaver, hvor bl.a. skærmens størrelse og kvalitet samt antallet af kameraer vil variere.

Ifølge det kinesiske sociale medie Weibo vil Huawei P50 Pro modellen diske op med en Sony IMX800 i hovedobjektivet. Det assisteres af en periskop tele med fem gange optisk zoom, en Omnivision linse og en ToF afstands-måler.

Den almindelige P50 model udstyres med IMX707 og 600 billedsensorer fra Sony plus en tele med tre gange optisk forstørrelse.

Den bedste skærm på P50 skal være på 6,7 tommer og vise billeder i 2,5K kvalitet. Det svarer til 2.696 gange 1.224 punkter…..

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kølig luft om halsen