Støvsuger bliver klogere

OnePlus Nord 2 kommer 22. juli

(Foto: GizChina / WeChat)

Den populære smartphone fabrikant OnePlus oplever både modvind og medvind i øjeblikket. Lidt uheldigt i en juli, der ellers skulle være måneden, hvor OnePlus ville slå sit navn eftertrykkeligt fast i mobilernes mellemklasse.

Modvinden kom forleden dag, hvor en række udenlandske tech-medier afslørede, at OnePlus helt bevidst har skruet ned for hastigheden i sine OnePlus 9 toptelefoner – for at spare på strømmen.

OnePlus måtte indrømme, at det er korrekt. Folk, der køber mobilen for sin – på papiret – lynhurtige Snapdragon 888 processor – får ikke, hvad de betaler for.

Til gengæld kommer de ikke til at brokke sig over en kort batteri-levetiden. Det ville have været resultatet, hvis ikke OnePlus løftede foden fra speederen.

Apple rendte ind i et lignende stormvejr for et par år siden med iPhones, hvor der var lagt en dæmper på tophastigheden.

Det gav en hulens masse ballade i kort tid, men publikum glemte det hurtigt. Formentlig håber OnePlus på det samme. Efter et par dages store overskrifter er der da også tavshed om sagen i denne weekend.

Med sin sædvanlige halve hemmelighedsfuldhed teaser OnePlus på forhånd ankomsten af Nord 2 5G telefonen i sociale medier og online fora. (Foto: OnePlus)

Det kan kun være positivt for OnePlus. For juli skal gerne blive en jubel-måned for den offensive mobilfabrikant. Onsdag den 22. juli kommer nemlig OnePlus’ seneste nye udspil i ret billige telefoner – OnePlus Nord 2 5G.

Udspillet kan være strategisk vigtigt. Ingen har nemlig forstået konsekvenserne af, at OnePlus forleden blev overtaget af sin storebror OPPO:

Forsvinder OnePlus helt fra billedfladen, eller skal OPPO og OnePlus forsøge at dele markederne mellem sig – med stort set identiske modeller?

Kinesiske branche-analytikere mener, at det nye forenede selskab vil betyde, at OnePlus skal fokusere på telefoner i middel- og økonomi-klassen i fremtiden.

Det vil jo passe fint sammen med, at den første OnePlus efter ”fusionen” er en 5G model i prisklassen omkring 2.500 kroner.

Som modelnavnet antyder er Nord 2 en opfølger på OnePlus’ første udspil fra sidste år i mobilernes mellemklasse.

(Foto: #91mobiles / Onleaks)

I Danmark kunne vi lige så godt sige ”økonomi klasse”. I forhold til de fleste andre lande i verden køber danskerne nemlig relativt mange dyre smartphones.

Never mind. Vigtigere er, at Nord 2 ser ud til at være andet og mere end en opfriskning af sidste års model. 2’eren indeholder reelle nyheder. Også set i forhold til mobilmarkedet som helhed.

Nord 2 bliver således den første mobil, hvor OnePlus hopper fra Qualcomms Snapdragon processorer. I stedet er OnePlus gået på indkøb hos taiwanesiske MediaTek.

Her har man shoppet MediaTeks bedste motor – Dimensity 1200 – som OnePlus tilmed har fået special-tunet til sine egne formål.

Resultatet er en Dimensity 1200-AI processor, der har fået lagt en række kunstig intelligens (AI) features lagt oven på.

OnePlus er karrig med tekniske detaljer om den ekstra intelligens. Vi har dog fået at vide, at AI skal forbedre kameraerne markant, øge telefonens generelle hastighed og give en bedre og hurtigere skærm. Sidstnævnte med noget, OnePlus kalder ”AI Color Boost.”

(Foto: #91mobiles / Onleaks)

Det er ting, vi har set før – ikke mindst hos Huawei for et par år siden. Spændende at se, om den kunstige intelligens kun er et ”buzz word” hos OnePlus – som hos en del andre smartphone fabrikanter. Eller om AI får den nye Nord 2 5G til at rykke sådan rigtigt.

AMOLED skærmen på OnePlus Nord 2 5G ser ud til at blive på 6,43 tommer. Den viser Full HD+ grafik med 2.400 gange 1.080 punkter, og den har en opdaterings-frekvens på 90 Hz.

OnePlus afslører også på forhånd, at Nord 2 telefonen vil få kameraer, der ligger langt over, hvad man normalt ser i denne tegnebogs-venlige prisklasse.

Vi får tre kameraer med en Sony IMX766 billedsensor på 50 megapixel som den vigtigste. Den assisteres a en 8 MP super vidvinkel og et sort/hvid objektiv på 2 MP. Selfie-skyderen på fronten tager billeder med 32 MP.

OnePlus har for nylig indledt et samarbejde med den berømte svenske kamera fabrik Hasselblad. Dette samarbejde vil nok være forbeholdt OnePlus’ dyrere telefon modeller. Vi må nøjes med mindre på den kun halvt så dyre OnePlus Nord 2 5G.

Til gengæld skal der ikke være meget nyt at hente i størrelsen af batteriet – 4.500 mAh. Det kan lades op relativt hurtigt med 30 watt, men kun via kabel. Trådløs opladning får man som regel ikke fra OnePlus i denne prisklasse.

Men ok – vi har stadig 10-11 dage, inden OnePlus’ nye ”nord-stjerne” viser sig på himlen. Inden da dukker der helt sikkert mere op – inklusive fotos af nyheden….

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Støvsuger bliver klogere