Louis Vuitton giver lyd fra sig

Chipgigant laver luksus telefon

(Foto: Qualcomm)

Microsoft bygger sine egne laptops, selvom det egentlig er et software firma. På samme måde bygger Google både Android og sine egne Pixel telefoner.

Hvorfor skulle chip-giganten Qualcomm så ikke have sin egen smartphone? Firmaets Snapdragon processorer sidder jo alligevel i langt de fleste Android mobiler på markedet.

Alligevel kommer det sikkert som en overraskelse for de fleste, at Qualcomm har sin helt egen smartphone i topklasse.

Telefonen hedder Qualcomm Phone for Snapdragon Insiders, hvilket mere end antyder, at du og jeg og de fleste andre ikke kan købe den.

(Foto: Qualcomm)

Snapdragon Insiders klubben har 1,6 millioner medlemmer verden over. Hvis de er parate til at betale 9.500 kroner – 1.499 dollars – for en ret eksklusiv telefon, kan den blive en god forretning for Qualcomm og Asus.

Qualcomm får nemlig sin supermobil bygget hos Asus i Taiwan. Måske vil telefonen her blive tilbudt i Asus’ online shop side om side med fabrikantens egne ZenFones og ROG Phones.

Målet for Qualcomm er at vise, hvad man alt kan med en smartphone bygget med firmaets egne produkter. ”The Snapdragon Experience”, som Qualcomm kalder den.

Snapdragon nyheden er derfor fyldt op med Qualcomms egne chips. Lige fra den seneste nye Snapdragon 888 processor til 5G radio-enheder  og Snapdragon Sound.

Med i prisen følger et sæt fornemme øretelefoner fra det amerikanske luksus Hi-Fi mærke Master & Dynamics. (Foto: Qualcomm)

Mærkelig nok kører telefonen ikke med Qualcomms helt nye 888 Plus motor, der skal være ekstra hurtig i grafik og kunstig intelligens.

Alt andet er dog top-of-the-pops. Mobilen rummer f.eks. Wi-Fi 6E med transmissions-hastigheder o til 3,6 Gbps.

Der er 16 GB af lynhurtig DDR5 RAM, og telefonen kan køre på alle 5G mobilnet i verden. Sidstnævnte er bestemt ikke en selvfølge for alle 5G mobiler.

Skærmen fra Samsung er en 6,78 tommers Super AMOLED type. med en forrygende hurtig 144 Hz opdatering. Det betyder, at telefonen må være rigtig god til computerspil og videoer.

Skærmen er gemt bag ridsefast Corning Gorilla Glass Victus og kan vise 2.448 gange 1.080 punkter. Den er godkendt til HDR10 og HDR10+ video gengivelse.

Med 1.200 nits er displayet usædvanligt lysstærkt. Man må ligefrem kunne aflæse det i direkte solskin.

På kamerasiden disker Snapdragon mobilen op med tre på ryggen. Hoved-objektivet er på 64 megapixel. Dertil kommer en 12 MP ultra vidvinkel og en 8 MP tele. De kan optage video i 8K kvalitet. Selfie-skyderen på fronten har en 24 MP linse.

Qualcomm fortæller, at telefonen er en af de første i++++ verden, der har indbygget Snapdragon Sound. Det skal sikre musik afspilning i ægte hi-res Hi-Fi med 24 bit og 96 kHz. Der er også aktiv støjreduktion (ANC), som vi kender det fra gode hoved- og øretelefoner.

For at demonstrere mobilens særlige lydkvaliteter får man et sæt trådløse øretelefoner fra det amerikanske luksus Hi-Fi mærke Master & Dynamics med i købet.

Det samme gælder et fornemt USB-C kabel med vævet overflade og et 4.000 mAh batteri med Quick Charge 5 opladerklods. Andet kan man vel ikke forlange med en telefon til næsten 10.000 kroner….

(Foto; Qualcomm)

Snapdragon telefonen kommer bl.a. med en dobbekt blitz til optimal belysning. Nyheden fås udelukkende i denne mørkeblå farve. (Foto: Qualcomm)

(Foto: Qualcomm)

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Louis Vuitton giver lyd fra sig