Hvis MacBooks fik farve på

Grænser for plastikposer

(Foto: Hans Braxmeier / Pixabay

77 lande verden over har efterhånden indført regler til at begrænse plastik-poser eller har forbudt dem helt. Det viser en ny rapport fra FN.

Langt de fleste lande, som har lagt afgifter på poserne, ligger i Europa. Nemlig 32 af dem. Helt modsat i Afrika, hvor plastikposer nyder stor popularitet.

De skandinaviske lande foretrækker beskatningen, mens store europæiske lande som Frankrig, Italien, Østrig – og fra 2020 også Tyskland – har helt forbudt visse typer plastikposer.

Tyskerne sortlister f.eks. visse typer tynde plastikposer og kræver dem erstattet af typer, der kan genbruges eller komposteres. En trend, der ses flere steder rundt om på kloden.

Kina er et af foregangs-landene. Allerede i 2008 forbød kineserne brug af tynde plastikposer og indførte samtidig en afgift på mere solide poser.

(Infografik: www.statista.com)

I begyndelsen af 2020 meddelte regeringen i Beijing, at den ville udvide sin kamp mod plastikposter.

Først blev brugen af ikke-komposterbare plastikposer forbudt i landets større byer fra nytår. Hele det store land skal være med i 2022.

USA og Australien mangler nationale regler for forbud eller beskatning af plastikposer. Nogle af deres delstater har dog indført dem.

Indien har sat sine plastik-planer på pause, fordi bekæmpelsen af Corona smitten er vigtigere at prioritere.

FN’s rapport viser, at begrænsningen af plastikposer varierer meget fra land til land. Kun nogle få nationer har direkte forbudt poser, der ikke kan genbruges….

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvis MacBooks fik farve på