Flere stik til Mac mini

Amazon banker på døren

(Foto: Hello I’n Nik / Unsplash)

(Opdateret) Dansk presse er generelt god til at være hurtigt ude med at råbe, at ulven kommer. Nogle gange har medierne ret. Andre gange viser det sig, at ulven dukker op meget senere end spået.

Det sidstnævnte har hidtil været tilfældet med verdens største internet varehus Amazon, som har fået spået sin ankomst til det danske marked.

Senest skete det, da Amazon åbnede officielt på det svenske marked. Både med en online butik og et stort datacenter. Sidstnævnte servicerer også mange danske erhvervs-kunder med database løsninger i ”skyen.” Det sker gennem Amazon Web Services (AWS).

Hos vores anden store nabo – Tyskland – er Amazon altdominerende på internet. Amazon skal således sidde på omkring 40 procent af online handelen. Og dét i et land, som bl.a. huser den store netbutik Zalando, der er delvist dansk-ejet.

Men nu skal det så være ganske vist. Ifølge den danske erhvervsavis Børsen vil Amazon åbne en dansk afdeling i løbet efteråret. Julehandelen og Black Friday skal helst med i omsætningen.

Hvis/når Amazon åbner i Danmark til efteråret, bliver det spændende at se, hvor stor en del af online handelen giganten kan erobre. (Foto: Tumisu / Pixabay)

Rygterne har svirret længe, og nu skulle den være god nok. I hvert fald hvis man spørger eksperter i e-handel.

Amazon når næppe op på tyske tilstande og markedsandele, men i Sverige har Amazon på under et år taget to-tre procent af markedet.

Hvad der er vigtigere er dog, at over 20 procent af svenskerne siger, at de vil kigge forbi Amazon.se, næste gang de skal købe noget på nettet.

Desuden er Amazon for længst velkendt hos danskerne. De handler blot indirekte hos Amazon ved at bruge den amerikanske e-handels-gigants afdeling i Tyskland. Tidligere også i England eller USA.

Børsen har talt med tre danske e-handels-eksperter, og de mener alle sammen, at Amazon er tæt på at åbne både sine virtuelle og fysiske porte med en dansk afdeling.

Amazons stifter Jeff Bezos er i dag en af verdens rigeste mænd. Inden længe trækker han sig tilbage fra den daglige drift som topchef og vil koncentrere sig om andre ting. Bezos har bl.a. travlt med at sende turister op med raketter i verdensrummet. (Foto: Steve Jurvetson / Wikimedia)

”De er ikke gået til Sverige for kun at tage Sverige. De har gjort det for at tage hele Norden. Oktober måned vil jeg tro, de lander,« siger Søren Kipling fra konsulent-firmaet Be Ahead til Børsen.

Amazon ventes især at erobre marked i Danmark på områder som elektronik, tøj, bolig, legetøj og gør-det-selv.

Hvis man i dag klikker ind på www.amazon.dk, dukker lige præcis disse varer op. Dog med engelsk-sproget tekst og pris-angivelser i euro. Det vil uden tvivl ændre sig, når Amazon officielt åbner hertillands.

Amazon har i forvejen skabt sig gode markedsførings-kanaler med sin video-streaming-kanal Amazon Prime og Spotify konkurrenten Amazon Music.

For nylig købte Amazon det berømte filmselskab Metro Goldwyn Mayer (MGM), der giver adgang til bestsellere som f.eks. James Bond, Robocop, Rocky eller Hobbitten….

Her kan man se Amazons utrolige succes-rejse gennem de seneste 27 år. Mon Danmark bliver næste stop fra efteråret? (Infografik: Statista.com)

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Flere stik til Mac mini