Internet solgt for 34 mio. kroner

Fodbold øger mobiltrafik

(Foto: Max Fischer / Pexels)

Når det danske herrelandshold i fodbold løber på grønsværen i Baku i aften kl. 18.00, kan vi forvente et voldsomt hop i danske tilskueres brug af mobildata.

Så vil der være 22 spillere og tre dommere på banen og flere millioner kommentatorer og ekstra dommere foran skærmen hjemme i Danmark.

TDC NET, der driver Danmarks største mobilnet, regner nemlig med, at mobildata trafikken vil stige med mindst 40 procent under kampen.

Det var, hvad der skete under Danmarks kamp mod Wales sidste lørdag. Alt tyder på, at det samme vil ske i aften. Hvis telefonerne stadig kørte på gamle kobberkabler, ville ledningerne gløde.

Forklaringen er dels, at danskerne bruger deres mobiler til at kommentere kampens begivenheder med venner og familie.

Dels at EM-kampene ikke længere kun bliver set på klassisk vis foran tv i dagligstuen. De streames også i høj grad til smartphones, iPads og bærbare pc’er, der bruger det mobile datanet.

De danske mobilnet kan sagtens håndtere ekstraordinære belastninger som under aftenens fodboldkamp mod Tjekkiet. (Foto: TDC NET)

Det danske mobilnet kan dog sagtens klare den slags belastninger. Under Corona pandemien har TDC NET’s digitale infrastrukktur bestået stress-tests med stigninger på 50 procent i datatrafikken.

TDC NET har generelt set oplevet mobildata trafikken stige med 10 procent under fodbold-EM.

Den hidtidige top-belastning skete under Danmarks kamp mod Wales, der blev vist på DR1. Da steg trafikken med 40 procent.

Peaket under kampen mod Belgien lå på et noget lavere niveau. Det kan forklares med, at kampen ikke blev vist på en landsdækkende tv-kanal.

Mens mobildata trafikken stiger under EM-kampene, falder mængden af mobilsamtaler markant.

Under Danmarks kamp mod Wales registrerede TDC et stærkt dyk i et par timer – kun afløst af et kort peak i halvlegen….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Internet solgt for 34 mio. kroner