Vækkeur som psyko-analytiker?

LG’s QNED tv kommer i august

(Foto: LG)

I slutningen af sidste år præsenterede LG sin nye QNED teknologi for første gang i tv-apparater. De første tv kommer i butikker i Skandinavien til august. USA får dem allerede her i juli.

Prismæssigt placerer QNED 4K og 8K modellerne sig under LG’s kostbare OLED, men over tv-gigantens LCD-skærme. Nyhederne kommer i størrelser fra 65 til 85 tommer.

De nye LG fjernsyn bygger op Mini LED teknologi, der blander kvaliteter fra både OLED og LED.

Modsat traditionelle LED-tv bruger Mini LED mange tusinde bittesmå LED-lamper. I en 85 tommer skærm er 30.000.

Med så mange såkaldte ”dimming zones” kan QNED vise en dybere sort farve og tilbyde stærkere kontrast end normale LED tv.

På samme tid leverer QNED mere lysstyrke end OLED, men når ikke helt disse tv-modellers ekstreme kontrast og flotte sorte farve.

(Foto: LG)

Mini LED må i øvrigt ikke forveksles med MicroLED, som bl.a. Samsung anvender. Teknologien er helt anderledes:

MicroLED er meget dyrere og fungerer i stil med OLED – med individuelle LED lamper for hver enkelt pixel på skærmen.

De nye LG disker naturligvis op med alle de flotte specifikationer, som man kan forvente af et high end tv: Lysstyrken er op til 3.000 nit. Der er HDR10 og Dolby Vision – og Dolby Atmos til surround sound.

QNED99 modellen med 8K og 85 tommer vil desuden gå 120 Hz Dolby Vision Gaming, hvilket gør det store tv meget velegnet som skærm til avancerede computerspil.

Endelig rummer de nye tv LG’s egen ThinQ kunstige intelligens, WebOS styresystemet, AirPlay 2 og støtte til Apples HomeKit til det smarte hjem.

Den nye familie omfatter to 8K modeller – QNED99 og QNED95 samt den 4K udstyreder QNED90. Størrelserne går som nævnt fra 65 til 85 tommer.

De danske priser er endnu ikke offentliggjort, men dem kender vi jo nok senest til august. I USA koster QNED99 topmodellen på 86 tommer og 8k fra 6.497 dollars eller ca.  kroner….

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vækkeur som psyko-analytiker?